بین مطالب وب سایت جستجو کنید

اخبار روز اخبار داغ


عضو شوید


نام کاربری
رمز عبور

فراموشی رمز عبور؟

عضویت سریع

نام کاربری
رمز عبور
تکرار رمز
ایمیل
کد تصویری
رامین رها
13:45
دو شنبه 16 شهريور 1394

نجمین رزمایش فداییان حریم ولایت، پس از دو روز برگزاری، با اعلام رمز پایان رزمایش توسط امیر سرتیپ برخور، جانشین فرمانده نیروی هوایی ارتش به اتمام رسید.

به گزارش روابط عمومی ارتش، در این رزمایش دو روزه که با حضور تیزپروازان پایگاه های مختلف نیروی هوایی در اصفهان برگزار شد، تمرین های مختلفی از جمله: آزمایش عملیاتی تسلیحات بهینه سازی شده، انهدام اهداف ثابت و متحرک با موشک های لیزری، درگیری هوا به هوا، آزمایش عملیاتی پهبادهای نهاجا، آزمایش موشک های بهینه سازی شده هوا به هوا، بکارگیری مهمات جنگی، تمرین عملیاتی بُرد بلند جنگنده ها، استفاده از بمب های هوشمند، اجرای عملیات شناسایی منطقه رزمایش، اجرای عملیات اختلال الکترونیکی و گشت مسلح هوایی، پرواز تاکتیکی پهبادها، انهدام پهبادهای هدف با موشک های هوا به هوا، انهدام زیر ساخت های شبیه سازی شده با بمب های لیزری اپتیکی،آزمایش موفق بمب های هوشمند نقطه زن و رادار زن، اجرای موفق پدافند غیر عامل در برابر حملات نیروهای مقابل، منحرف کردن موشک های حرارتی با اجرای عملیات فلر ریزی، اجرای عملیات پشتیبانی با هواپیماهای ترابری نیمه سنگین، هلی برن موفق نیروهای واکنش سریع، اجرای عملیات آفندی و پدافندی متناسب با جنگ های نامتقارن و نیابتی، استفاده از سامانه های اخلالگر و ضد اخلال گر و ......؛ با موفقیت به اجرا در آمد.   
جانشین فرمانده نیروی هوایی در پایان این رزمایش از اصحاب رسانه به دلیل پوشش و انعکاس مناسب توانمندی های فرزندان ملت در نهاجا تقدیر و تشکر نمود.   

تعداد بازدید از این مطلب: 156
بازدید : 156
رامین رها
13:43
دو شنبه 16 شهريور 1394

خبرگزاری فارس: تأکید بر گسترش همکاری‌های همه‌جانبه/ لزوم یافتن راه‌حل سیاسی برای مناقشات منطقه

ه نقل از پایگاه اطلاع رسانی ریاست جمهوری،‌ رییس جمهوری قرقیزستان به دعوت رسمی حجت الاسلام حسن روحانی و با هدف تعمیق و تحکیم روابط دوستانه و برادرانه میان تهران و بیشکک ، سیزدهم شهریورماه سفررسمی دو روزه خود را به تهران آغاز کرد.

این بیانیه مشترک خاطرنشان می کند:"روسای جمهور دو کشور، در فضایی دوستانه به تبادل نظر در خصوص موضوعات توسعه روابط دوجانبه و مسایل منطقه‌ای و بین‌المللی مورد توجه دو کشور پرداخته و موفقیت‌های به دست آمده طی 22 سال از برقراری روابط سیاسی و همکاری‌های دو کشور در زمینه‌های سیاسی، تجاری، اقتصادی، فرهنگی و بشردوستانه را مثبت ارزیابی نمودند".

"تأکید بر استقرار روابط جمهوری اسلامی ایران و جمهوری قرقیزستان بر مبنای دوستی دیرینه، پیوندهای تاریخی و فرهنگی بین دو ملت، احترام متقابل و همکاری متقابلاً سودمند و همچنین تأکید بر لزوم بهره‌برداری حداکثری از ظرفیت‌های موجود در جهت گسترش و تعمیق روابط" و "حمایت از تماس‌های نزدیک سطوح بالا و عالی میان دولت‌های دو کشور جمهوری اسلامی ایران و جمهوری قرقیزستان به منظور تحکیم همکاری در کلیه زمینه‌های کلیدی و صدور دستورات لازم به دستگاه‌های ذیربط طرفین برای تدوین برنامه 5 سال آتی همکاری‌ها" از جمله مواردی  است که طرفین در راستای علائق مشترک برای ارتقای سطح روابط دو کشور و افزایش بیشتر همکاری‌های همه جانبه، بر آنها تاکید کرده اند.

در این بیانیه مشترک عنوان شده که رییس‌ جمهور قرقیزستان به طرف ایرانی به خاطر موفقیت در مذاکرات هسته‌ای با گروه 1+5 و اذعان به نقش ویژه جمهوری اسلامی ایران در دستیابی به این نتیجه تاریخی و آثار مثبت این رویداد بر همکاری‌های دوجانبه و منطقه‌ای تبریک گفته است و متقابلا رییس جمهوری اسلامی ایران نیز  به آقای اتامبایف به مناسبت الحاق آن کشور به اتحادیه اقتصادی اوراسیا تبریک گفته  و ابراز اطمینان کرده است  این اقدام به جذب سرمایه‌گذاری، ارتقای ظرفیت‌های اجتماعی و اقتصادی قرقیزستان و نیز پیشبرد فرآیندهای همگرایی در منطقه آسیای مرکزی کمک خواهد کرد.

رییس‌ جمهور قرقیزستان همچنین به فرصت‌های وسیع حاصل از الحاق قرقیزستان به اتحادیه اقتصادی اوراسیا اشاره و از سرمایه‌گذاران و تجار ایرانی برای افزایش فعالیت‌های خود در جمهوری قرقیزستان دعوت کرده است.

بیانیه مشترک روسای جمهوری اسلامی ایران و جمهوری قرقیزستان بر ضرورت تقویت همکاری‌های تجاری و اقتصادی فیمابین و فعال‌تر نمودن کمیسیون مشترک اقتصادی تاکید دارد.

طرفین بر اتخاذ تدابیر لازم به منظور ارتقای تجارت فیمابین و متنوع سازی ساختارهای تجاری و تمرکز تلاش‌ها برای تکمیل زمینه‌های حقوقی – قراردادی لازم به منظور افزایش همکاری‌ها در زمینه‌های سرمایه‌گذاری و ایجاد موسسات مشترک در بخش‌های مختلف تاکید کرده اند.

"اعلام اراده مشترک نسبت به توسعه همکاری‌های سودمند متقابل در زمینه تولید برق از جمله احداث نیروگاه‌های برق آبی،‌ارتباطات و حمل و نقل، استخراج معادن و صنایع نفت و گاز، کشاورزی، صنایع سبک و تبدیلی، حمل و نقل، گردشگری، گردشگری سلامت و بهداشت و درمان" و " ضرورت از سرگیری هر چه سریع‌تر پرواز مستقیم بین جمهوری اسلامی ایران و جمهوری قرقیزستان و استقبال از امضای یادداشت تفاهم همکاری بین سازمان‌های هواپیمایی کشوری جمهوری اسلامی ایران و آژانس هواپیمایی کشوری وزارت ترابری و ارتباطات جمهوری قرقیزستان"، از دیگر مواردی است که در این بیانیه مشترک بر آنها تاکید شده است.

طرفین همچنین از برگزاری ششمین دور رایزنی‌های کنسولی میان وزارتخانه‌های امور خارجه دو کشور برگزار شده در تاریخ 4-2 شهریور 1394 مطابق با 26-24 اوت 2015 در تهران و دستور به دستگاه‌های ذیربط دو کشور برای ادامه کار جهت یافتن راهکارهای مورد قبول دوطرف در مباحث کنسولی استقبال کرده اند.

"اشاره به اهمیت اجرای پروژه احداث راه‌آهن در مسیر ایران – افغانستان – تاجیکستان – قرقزستان – چین در جهت منافع کشورهای منطقه و تأکید بر لزوم افزایش همکاری بین ارگان‌های مربوطه دو کشور برای تسریع در احداث خط آهن مزبور"، "ارزیابی مثبت از همکاری بین اتاق‌های بازرگانی و صنایع دو کشور و تأکید بر لزوم افزایش تماس‌های تجاری فیمابین و همچنین برگزاری منظم نمایشگاه‌ها با حضور فعالان اقتصادی در خاک یکدیگر" و "اعلام آمادگی جمهوری اسلامی ایران برای کمک به ترانزیت محصولات کشاورزی و سایر تولیدات صنعتی جمهوری قرقیزستان به بازارهای جهانی از طریق قلمرو و بنادر خود درخلیج فارس"، از دیگر موارد ذکر شده در بیانیه مشترک است.

این بیانیه مشترک همچنین با تاکید بر اهمیت توسعه همکاری‌های استانی از طریق افزایش تماس‌های مستقیم اقتصادی بین استان‌های دو کشور، اذعان  دارد  پیشبرد همه جانبه همکاری در زمینه‌های فرهنگی، آموزشی، علمی و فنی، ورزشی، حفظ محیط زیست و دیگر زمینه‌های بشردوستانه، مطابق با منافع مشترک و آرمان‌های دو ملت دوست بوده و به نزدیکی و حسن تفاهم آنها کمک خواهد کرد.

"تأکید بر برگزاری مستمر رایزنی‌های سیاسی در خصوص مسائل توسعه روابط دو جانبه و نیز بررسی مشکلات مهم منطقه‌ای و بین‌المللی مورد علاقه طرفین بر اساس برنامه همکاری میان وزارتخانه‌های امور خارجه دو کشور که در خلال این سفر به امضاء رسید، از دیگر مواردی که روسای جمهوری اسلامی ایران و جمهوری قرقیزستان در این بیانیه مشترک مورد اشاره قرار داده اند.

در این بیانیه مشترک بر اهمیت همکاری‌های دو کشور درچارچوب مجامع و سازمان‌های منطقه‌ای نظیر سازمان همکاری‌های اقتصادی (اکو) و سازمان همکاری اسلامی اذعان و  بر لزوم استفاده از ظرفیت‌های این سازمان‌ها در راستای تقویت همکاری‌های منطقه‌ای تاکید شده است.

طرف قرقیزی ضمن ابراز اطمینان نسبت به اینکه عضویت آتی ایران در سازمان همکاری‌های شانگهای (SCO) می‌تواند به افزایش ظرفیت‌های کلی این سازمان کمک نماید، حمایت خود از قصد ایران برای عضویت کامل ایران در سازمان را اعلام داشت.

تأکید بر لزوم تقویت رایزنی‌ها و حمایت‌ متقابل در چارچوب سازمان‌های بین‌المللی از جمله سازمان ملل متحد؛ تبادل نظر پیرامون مسائل مربوط به عدم اشاعه سلاح‌های هسته‌ای و تأکید بر حقوق تمامی کشورهای عضو NPT برای استفاده صلح‌آمیز از انرژی هسته‌ای بر اساس تعهدات بین‌المللی، تبادل نظر درخصوص حوادث منطقه‌ای نگران کننده در افغانستان، عراق، سوریه و یمن و ابراز نگرانی جدی از وضعیت این کشورها و تأکید بر لزوم یافتن راه حل سیاسی برای این مناقشات بدون دخالت خارجی، محکوم کردن تروریزم در کلیه اشکال و مظاهر آن و غیرقابل پذیرش دانستن انتساب آن به ملت، فرهنگ و دینی خاص، از دیگر موارد مورد تاکید در این بیانیه مشترک است.

روسای جمهوری اسلامی ایران و جمهوری قرقیزستان در این بیانیه مشترک همچنین بر ضرورت تقویت همکاری‌های دوجانبه، منطقه‌ای و بین‌المللی در زمینه مبارزه با تروریزم، افراط‌گرایی مذهبی، جرائم سازمان‌ یافته، قاچاق اسلحه، قاچاق مواد مخدر و قاچاق انسان و دستور به نهادهای ذی‌صلاح دو کشور برای فعال‌تر نمودن تماس‌ها در این خصوص، تاکید کرده اند.

طرف قرقیزی حمایت خود را از ابتکار روحانی تحت عنوان «جهان علیه خشونت و افراطی گری» که طی قطعنامه شماره 127/68/A/RES مورخ 18 دسامبر 2013 در مجمع عمومی سازان ملل تصویب شد، اعلام نمود.

در بیانیه مشترک روسای جمهوری اسلامی ایران و جمهوری قرقیزستان همچنین ابراز اطمینان شده که تصمیمات حاصله در جریان این سفر، تحرک جدیدی در جهت توسعه و پویایی بیش از پیش ابعاد مختلف مناسبات دو کشور ایجاد خواهد کرد.

رییس جمهوری قرقیزستان در این بیانیه مشترک از پذیرایی گرم و میهمان‌نوازی رییس جمهوری اسلامی و ملت ایران در طول اقامت در تهران تشکر نموده و از ایشان برای دیدار رسمی از جمهوری قرقیزستان در زمان مناسب دعوت به عمل آورده که این دعوت از سوی ایشان با خرسندی مورد استقبال قرار گرفت.

این بیانیه مشترک اشاره دارد که تاریخ دقیق زمان این دیدار از طریق مجاری دیپلماتیک دو کشور مشخص و نهایی خواهد شد.

تعداد بازدید از این مطلب: 149
بازدید : 149
رامین رها
13:42
دو شنبه 16 شهريور 1394

خبرگزاری فارس: تاج: در برخی رشته‌ها قراردادها بیشتر از فوتبال است/ ۱۷ راه برای درآمدزایی وجود دارد

مهدی تاج در گفت‌وگو با خبرنگار ورزشی خبرگزاری فارس، در مورد جلسه امروز خود با مسئولان لیگ فدراسیون فوتبال ژاپن گفت: پس از اینکه قرارداد خواهرخواندگی خود را با فدراسیون‌های ایتالیا و ژاپن منعقد کردیم ابتدا با ایتالیایی‌ها و سپس جلسه دیگری را با مسئولان ژاپنی برگزار کردیم چرا که برای ما نقطه عطف این قرارداد این است که به درآمدزایی و بازاریابی بیشتری از لیگ‌مان برسیم.

وی ادامه داد: در بحث بازاریابی و درآمدزایی از لیگ  در کشور ما فقط به تبلیغات دور زمین، حق پخش تلویزیونی و تبلیغات روی پیراهن معطوف می‌شویم و این در حالی است که در جلسه امروز که با مسئولان ژاپنی داشتیم آنها اعلام کردند که 17 مورد برای درآمدزایی وجود دارد.

تاج گفت: چون فوتبال ژاپن در آسیا یک فوتبال استاندارد محسوب می‌شود این جلسه برای ما مفید بود ضمن اینکه برخی از مدیران باشگاهی نیز با حضور در این جلسه از مباحث آن استفاده کردند. یک روز هم ژاپن مثل ما بود و آنها برای خصوصی‌سازی مشکلاتی داشتند اما در هر صورت این مسیر را طی کردند و ما هم باید آن را طی کنیم. امیدواریم دانش آن را پیدا کنیم و پس از آن به دنبال اجرایی کردن این مسیر باشیم.

رئیس سازمان لیگ در مورد اینکه برخی‌ها از شفاف سازی قراردادهای بازیکنان لیگ برتری ناراحت شده‌اند، گفت: همیشه عدد و رقم‌های زیاد به قرارداد بازیکنان گفته می‌شد که در این مورد برخی باشگاه‌ها مظلوم واقع می‌شدند و به خاطر برخی رقم‌های میلیاردی به فوتبال نیز هجمه‌های زیادی وارد می‌شد که ما خواستیم ظاهر و باطن قراردادها یکی باشد ضمن اینکه پارسال این کار را انجام دادیم و حتی اعلام کرده بودیم امسال این کار انجام خواهد شد.

وی افزود: با منتشر شدن قرارداد بازیکنان تیم‌های لیگ برتری فوتبال مشخص شد که برخی رشته‌ها قرارداد بازیکنان‌شان در برخی موارد از فوتبال هم بیشتر است. در هر صورت ما این کار را انجام دادیم تا مردم و هواداران از رقم دقیق قراردادها باخبر شوند و در همین راستا هیچ پنهان‌کاری از سوی باشگاه‌ها و سازمان لیگ وجود ندارد.

تاج در مورد ناراحتی برانکو از این موضوع گفت: ارزیابی بنده روی برانکو بسیار مثبت است و او را مربی بادانشی می‌دانم و خیلی هم خوشحالم که او وارد لیگ ما شده است. به خصوص زمانی که می‌بینم که او در راستای اهداف سازمان لیگ که جوانگرایی است حرکت می‌کند آنهم در تیم بزرگی مثل پرسپولیس بسیار خرسند می‌شوم و این موضوع از نظر من بسیار خوب است و احترام خاصی برای آن قائل هستم.

وی در مورد اینکه برانکو گفته است که بهتر است سازمان لیگ هم قرارداد پرسنلش را منتشر کند، گفت:‌شاید هم ما این کار را کردیم

تعداد بازدید از این مطلب: 121
بازدید : 121
رامین رها
13:42
دو شنبه 16 شهريور 1394

خبرگزاری فارس: کشته شدن ۳۰۰ نظامی سعودی، اماراتی و بحرینی در عملیات «الصافر»

منابع نظامی یمن تاکید کردند که در عملیات روز جمعه گذشته ارتش یمن و کمیته‌های مردمی وابسته به انصارالله بیش از 300 نظامی و افسر بحرینی، سعودی، اماراتی و دیگر اتباع کشورهای عضو ائتلاف ضد یمنی در «الصافر» استان مأرب واقع در شرق یمن کشته شدند.

منابع امنیتی یمن در ادامه تاکید کردند که کشته شدن این تعداد زیاد از سربازان و افسران و نظامیان دشمن به دلیل اصابت موشک‎های یمن به انبارهای سلاح و مهمات و در پی آن انفجار موشک‌های «بالستیک» در پادگان الصافر بوده است.

به گفته این منابع، شلیک موشک و انفجارهای ناشی از آن، زمانی انجام گرفت که نظامیان دشمن یک تجمع نظامی صبحگاهی در پادگان الصافر استان مأرب یمن تشکیل داده بودند.

این در حالی است که «احمد عسیری» سخنگوی ائتلاف سعودی علیه یمن، روز یکشنبه در نشست خبری به  کشته شدن تنها 10 نظامی سعودی در عملیات موشکی ارتش یمن و نیروهای انصارالله در منطقه «الصافر» در شرق یمن اعتراف کرد.

مسولان نظامی امارات اعلام کردند که در حملات موشکی روز جمعه یمن به منطقه «الصافر» استان مأرب، دست کم 45 نظامی اماراتی کشته شدند، اما سرتپ شرف لقمان سخنگوی ارتش یمن تعداد کشته های نظامیان اماراتی را بیش از 75 نفر اعلام کرد.

تعداد بازدید از این مطلب: 146
بازدید : 146
رامین رها
13:41
دو شنبه 16 شهريور 1394

خبرگزاری فارس: راضی به بازی در هر نقشی نمی‌شوم/ حضور در چند نقش را دوست ندارم

حمود پاک‌نیت در گفت‌وگو با خبرنگار سینمایی خبرگزاری فارس، درباره اینکه چرا در طی سال‌های اخیر بیشتر فعالیت‌هایی که وی در عرصه بازیگری انجام داده است به تلویزیون معطوف می‌شود و حضور کمرنگی در سینما داشته است، اظهار داشت: زمانی که بازی در یک سریالی را قبول می‌کنید باید انتظار داشته باشید که وقت زیادی را از شما بگیرد. در حقیقت ساخت یک سریال وقتی‌گیر است و چندین ماه طول می‌کشد تا ساخته شود.این در شرایطی است که اغلب کارهای سینمایی در یک ماه الی یک ماه و نیم ساخته می‌شود.

 

*پیشنهادهای سنیمایی‌ام را به دلیل حضور در پروژه‌ای کنار گذاشتم

وی در ادامه افزود: باید بگویم که چندین پیشنهاد از سینما برای بازی در برخی آثار داشته‌ام که به دلیل همزمانی با بازی‌ام در سریالی به نام «شهرزاد» به کارگردانی حسن فتحی نتوانستم آنها را بپذیرم. گریمی که آنها مد نظرشان بود نیاز به ریش بلند داشت و من نمی‌توانستم این کار را انجام دهم.

*علاقه‌ای به حضور هم‌زمان در چند نقش را ندارم

پاک‌نیت با تاکید بر اینکه هیچ علاقه‌ای به حضور همزمان در چند کار تصویری را ندارد، گفت:‌ به هیچ عنوان اعتقادی به حضورهمزمان در دو کار تصویری را ندارم و جزو آن دسته بازیگران نیستم که همزمان با چندین نقش را ایفا کنم. شاید برای بقیه راحت باشد اما من نه علاقه دارم و نه می‌خواهم که به روی دو کار تمرکز کنم چرا که نگرانی اینکه برای یکی از نقش‌ها کم‌کاری صورت بگیرد همواره همراهم است.

*با یک دست یک هندوانه بر‌می‌دارم نه چند تا

او همچنین گفت: معتقد هستم که با یک دست باید یک هندوانه برداریم البته که برخی ادعا و اعتقاد دارند که می‌توان هندوانه‌های دیگری هم برداشت ام به زغم من از کیفیت کاری که انجام می‌دهیم کاسته خواهد شد انرژی که صرف می‌شودبین چندین کار تقسیم می‌شود و اینگونه نیست که تمام توانمان را برای پرداخت یک کاراکتر که وظیفه‌اش را بگذاریم. اگر مردم برای ما اهمیت دارند باید بهترین خروجی را تقدیم آنها کنیم

بازیگر فیلم سینمایی «دلشکسته» گفت: برای من مهم نیست که کاری که انجام می‌دهم در سینما است یا در رسانه‌ای دیگر همچون تلویزیون مهم کیفیت کاری است که باید آبرومند باشد و مخاطب را راضی کند.

 

*سینماگران قدرت ریسک کردن ندارند

محمود پاک‌نیت با انتقاد از اینکه سینماگران ما قدرت ریسک‌کردن ندارند، عنوان کرد: متاسفانه یا خوشبختانه سینما یک مقوله تماما سرمایه‌گذاری است و زمانی که این سرمایه‌گذاری در بخش خصوصی انجام می‌شود حساسیت آن دو چندان خواهد شد. چرا که دغدغه بازگشت سرمایه از جانب سرمایه‌گذاران همواره وجود خواهد داشت. به همین دلیل آنها نسبت به ورود چهره‌های جدید ریسک نمی‌کنند و همین ریسک نکردن یکی از مشکلات کنونی سینمای ماست.

وی در ادامه افزود: هر از چندگاهی این اتفاق می‌افتد که یکی همچون بهروز افخمی که کارگردان خوب سینمای ایران است فیلمی می‌سازد که در آن چهره‌های جدیدی را معرفی می‌کند.

*پیشنهاد تکراری به بازیگر هم از نداشتن قدرت ریسک کردن است

این بازیگر در ادامه صحبت‌هایش با اشاره به پیشنهادهای تکراری به برخی از بازیگران که از همان نداشتن قدرت ریسک در کارگردان‌ها و تهیه‌کنندگان نشأت می‌گیرد، اظهار داشت: متأسفانه از همه این‌ها سخت‌تر این است که بسیاری از سینماگران که در جایگاهی هستند که بازیگران را انتخاب می‌کنند قدرت ریسک ندارند و به یک بازیگر توانمند دائما ًپیشنهادهای تکراری می‌دهند.این رفتار بازیگر را به سمت کلیشه شدن می‌برد.

او همچنین گفت: مدتی است که یک روال تکراری در سینما وجود دارد که شاهد چهره‌های جدیدی نیستیم که به یکباره در نظر مردم جلب توجه کند.

*بازیگر باید از خودش مراقبت کند تا به تکرار نیفتد

پاک‌نیت در پاسخ به این پرسش که برخوردتان در رمان انتخاب نقش‌هایی که پیشنهاد می‌شود چگونه است، گفت: از همان ابتدا که در برخی نقش‌ها در عرصه سینما دیده شدم نقش‌های مشابه به من پیشنهاد شد اما شخصاً حساسیت ویژه‌ای داشتم که به عرصه تکرار و کلیشه شدن نیفتم به نظرم بخش زیادی از این مراقبت بر عهده شخص خود بازیگر است.

*بازیگر راضی به بازی در هر نقشی نشود

وی در ادامه افزود: بارها در شرایطی قرار گرفته‌ام که نقش تکراری را بازی کرده‌ام اما در یک تلاش طاقت‌فرسا و صحبت‌هایی که با کارگردان داشته‌ام تفاوت‌های خوبی را بین این نقش و نقشی که شبیه آن را مخاطب دیده است گذاشتم. آنچنان که بیننده یک بازی جدیدی را از من ببیند.اما باز هم تکرار می‌کنم بازیگر اگر شرایط‌ش را دارد نباید راضی به بازی در هر نقشی شود. بازیگر باید عاشق کارش باشد. در غیر اینصورت بعد از مدتی حضور در این عرصه ناخودآگاه کناره‌گیری می‌کند.

*احترام و ادب یکی از راز های ماندگاری است

محمود پاک‌نیت که یکی از رازهای ماندگاری جوان‌ها در عرصه سینما را احترام به پیشکسوتان دانست گفت: هنرمندان و بزرگانی که همچنان در عرصه سینما و تئاتر بعد از گذشت سال‌ها باقی مانده‌اند جدا از کیفیت کارشان همواره احترام و ادب را به مخاطب و بزرگان خود سرلوحه کارشان قرار داده‌اند. شخص محمود پاک‌نیت اگر تا به این لحظه چیزی یاد گرفته از بزرگان این حرفه بوده است.

*علی نصیریان استادی است که هنوز پابرجا است

او همچنین گفت: با توجه به سن و سال خودم باید بگویم هنوز هم به بزرگان این حرفه احترام می‌گذارم به طور مثال علی نصیریان یکی از پیشکسوتان عرصه بازیگری است هنوز برای من قابل احترام است شاید باورش برای برخی سخت باشد اما وقتی در مقابل فردی چون او بازی می‌کنم دائماً در حال یادگیری هستم و دقت دارم چه مواردی را باید از او یاد بگیرم. تنها دلیلش این است که به نظرم علی نصیریان استادی است که هنوز پابرجا است. جدا از مسئله احترام به بزرگان و پیشکسوتان معتقدم اگر کسی داشته‌ای دارد که می‌تواند برای انسان مفید باشد باید از آن یاد بگیریم.احترام به پیشکسوت جزو کارهایمان است ایمان دارم که اگر احترام بگذارم می‌توانم ماندگار شوم.

تعداد بازدید از این مطلب: 150
بازدید : 150
رامین رها
13:17
دو شنبه 16 شهريور 1394

خبرگزاری فارس: داعش از مناطقی از دیرالزور عقب ‌نشینی کرد

نیروهای ارتش سوریه از روز یکشنبه (دیروز) با تشکیل اتاق عملیات مشترک با نیروهای دفاع ملی و عشایر استان دیرالزور از جمله عشایر «الشعیطات_البوسرایا» عملیاتی را برای پاکسازی مناطق شرقی ریف استان دیرالزور آغاز کرده‌اند.

استان دیرالزور در شرق سوریه از استان‌های نفتی این کشور است که مرکز استان تحت کنترل ارتش سوریه و شهرستان‌های اطراف آن تحت کنترل داعش است. بخشی از مرز سوریه با عراق مربوط به این استان است.

به گزارش فارس، با آغاز این عملیات، داعش بعد از درگیری‌های شدید، صبح امروز دوشنبه از بخش‌هایی در ریف شرقی استان دیرالزور عقب‌نشینی کرد.

نیروهای ارتش سوریه، نیروهای دفاع ملی و عشایر این استان در ادامه این عملیات، پیشروی به سمت چاه‌های نفت «التیم» و مسیرهای جاده‌ای بین المللی استان را آغاز کرده‌اند.

بنا بر این گزارش، همزمان با  پیشروی نیروهای سوری در ریف شرقی استان دیرالزور، جنگنده‌های نیروی هوایی ارتش سوریه مراکز تجمع تروریست‌های داعش در منطقه «حویجة صکر» واقع در جنوب شرق شهر دیرالزور را هدف قرار دادند و تمامی پایگاه را با خاک یکسان کردند.

این در حالی است که ده‌ها تن از تروریست‌های داعش از جمله چندین سرکرده در این عملیات کشته شده‌اند.

به گزارش فارس هدف از عملیات مشترک نیروهای سوری، دفاع ملی و عشایر استان کاهش حملات تروریست‌های داعش به مناطق تحت نفوذ نیروهای سوری است.

تسلط بر چاه‌های نفتی برای جلوگیری از سرقت نفت و فروش آن توسط عناصر داعش به کشور ترکیه، پاکسازی مسیر و جاده بین المللی استان برای قطع کمک‌رسانی تروریست‌های داعش به یکدیگر نیز یکی دیگر از اهداف عملیات مشترک ارتش سوریه، نیروهای دفاع ملی و عشایر استان دیرالزور است.

تعداد بازدید از این مطلب: 122
بازدید : 122
رامین رها
10:50
شنبه 6 تير 1394

 

گروه احزاب خبرگزاری فارس- مریم عاقلی و امین صبحی: مدتی است که برخلاف رویه گذشته سکوتش را شکسته و حضور رسانه‌ای‌اش پررنگ شده است، «خرداد» است و «رمضان» نزدیک، به منزلش می‌رویم و در یکی از واحدها که عنوان دفتر کار را دارد پذیرایمان برای بخش اول گفت‌و گو می‌شود.

قفسه کتاب‌ها، آب‌نما و گلخانه‌ای که در دفتر کارش وجود دارد باعث می‌شود این طور فکر کنیم که وی بیشترین ساعات عمرش را برای مطالعه در این دفتر سپری می‌کند؛ تفکری که خودش خط بطلان برآن کشید و گفت اگر قصد مطالعه داشته باشم، این کار را در منزل انجام می‌دهم و این دفتر را فقط برای پذیرایی از میهمانان کاری در نظر گرفته‌ام.

وی پس از مدت‌ها سکوت در این ‌گفت‌وگو این مطلب را که «عباس عبدی امروز دیگر آن عباس عبدی سال 58 نیست. او امروز چند جامه دارد و...»؛ درست می‌داند و توضیحاتی را نیز در این باره می‌گوید.

عبدی که معتقد به ثابت بودن انگیزه‌ها و تغییر دیدگاه خود است، به صحبت‌های اخیر هاشمی که گفته بود من تغییر نکرده‌ام، نیز واکنش نشان داد و گفت: «من نمی‌دانم چرا نباید آدم‌ها تغییر کنند؟ این خیلی چیز عجیبی می‌شود که شما تغییر نکنید. در تغییر کردن ایرادی نیست.»

این فعال اصلاح طلب درباره مختصات دولت یازدهم نیز عقیده دارد: «امکان رقابت بین اصولگراها و اصلاح طلبان بازگردد دوره دولت روحانی سر می آید،  دولت روحانی از خلأ دو گروه اصولگرا و اصلاح طلب توانست بالا بیاید.»

عبدی در این گفت و گو به تشریح نحوه ورود اصلاح طلبان به انتخابات مجلس دهم نیز پرداخت، وی که معتقد است ائتلاف اصولگرایان سلبی و ناظر به حرکت رقیب است در عین حال می‌گوید: «اصلاح‌طلبان به شکل تیز و رادیکال وارد انتخابات نخواهند شد»

عبدی که سال 88 در ستاد کروبی حضور داشت، درحال حاضر فضای عمومی جامعه را برای تندروی مناسب نمی‌داند و تاکید می کند: «فضای عمومی جامعه برای بازسازی مجلس ششم وجود ندارد»

تحلیل فضای سیاسی اصلاح طلبان و اصولگرایان و فعالیت برای انتخابات، مختصات مجلس دهم، امکان اجماع و ائتلاف در دو جریان سیاسی و اقدامات دولت برای مجلس آینده از مهم ترین محورهای بخش اول این گفت و گو است.

آنچه در ادامه می‌آید بخش اول گفت‌و‌گوی تفصیلی خبرنگاران حوزه احزاب خبرگزاری فارس  پس از اعمال نظر نهایی عباس عبدی درخصوص برخی مسائل است :


فارس: وضعیت انتخابات از سوی اصولگرایان و اصلاح طلبان را چطور ارزیابی می‌کنید، با توجه به اینکه اصلاح‌طلبان خواهان این هستند که هم با لاریجانی ائتلاف کنند و هم بتوانند پشتوانه دولت را داشته باشند، تحلیل شما از این فضا چیست؟

عبدی: برداشت من این است که بخشی از وحدت اصولگرایان سلبی و در مواجه با اصلاح‌طلبان شکل گرفته است؛ شکاف میان طیف احمدی‌نژاد و جامعه روحانیت عمیق تر از شکافی است که حتی گاهی اصلاح‌طلبان می‌تواند دیده شود.

فارس:‌ علتش چیست؟

عبدی: علتش این است که آنها نگاه به نسبت متفاوتی به دین دارند ولی به دلیل صف‌بندی سیاسی و سنت تاریخی هر دو در مواجه با اصلاح‌طلبان کنار هم قرار گرفته‌اند ولی اگر این مواجهه نبود در آن دو سال آخر احمدی‌نژاد این شکاف خیلی شدیدتر خود را نشان می‌داد. بنابراین وقتی وحدتشان سلبی است و از این رو ناپایداری درونی دارد لذا در انتخابات گذشته شکاف میان آنان به شدت خود را نشان داد چون فکر می‌کردند اصلاح‌طلبان حضوری ندارند و علت وحدتشان از میان رفت و باعث شد این شکاف بین طرفداران احمدی‌نژاد و به شکل‌ دیگری جلیلی و حتی میان جناح سنتی‌تر اصولگرایان به وجود آید. بنابراین مشکل اصلی آنها این است که تا وقتی با اصلاح طلبانی مواجه‌اند و فکر می ‌کنند اصلاح طلبان قوی و خطرناک هستند نمی‌توانند اختلافات داخلی‌شان را خوب رصد کنند چون این اختلافات داخلی در پرتو حضور قدرتمند رقیب خارجی دیده نمی‌شد و کمرنگ است.

بنابراین اگر بخواهیم ببینیم در این انتخابات چه اتفاقی می‌افتد دقیقاً باید دید نیرویی که از نظر آنها رقیب‌شان است چه وضعی پیدا می‌کند. یعنی به میزانی که رقیب آنان وضعیت شان قوی می‌شود، وحدت اینها نیز بیشتر خواهد شد. البته مسأله دیگری که رخ داد اختلافات جدیدی است در این 3-2 سال بین آنها به وجود آمده است. این رفتاری که احمدی‌نژاد در دو سال آخر خود با یکشبه سیاه و خیلی موارد دیگر انجام داد شکاف‌هایی بین اصول‌گرایان ایجاد کرد که به این راحتی‌ها حتی با قدرت مند شدن اصلاح‌طلبان هم،‌ این شکاف‌ها چندان پر نخواهد ‌شد. از آنجا که بخشی از این شکاف‌ها عقیدتی نیست و شکاف‌های ناشی از خصلت‌ها نیز به آنها اضافه شده است. بنابراین باید مجموعه این موارد را دید و شخصاً برداشتم این نیست که اصولگرایان به تفاهمی می‌رسند. به ویژه اینکه انتخابات در سطح مجلس تفاوت اساسی با انتخابات ریاست جمهوری هم دارد.
در انتخابات ریاست جمهوری چند کاندیدا هستند که می‌توانند بیشتر با هم صحبت کنند و تازه ممکن است شخصی مثل مرحوم آقای مهدوی پیدا شود به کسی دستور انجام کاری دهد و تازه آن هم انجام نداد. اما انتخابات مجلس از پایین است و نامزدها خیلی به آن بالا کاری ندارند و هر کس هم فکر می کند شانس برای آمدن به مجلس را دارد بنابر این وجود تقاضای زیاد برای نامزد شدن منجر به این می‌شود که نامزدها آگاهانه اختلافات را زیادتر کنند تا وضعیت خود را تثبیت کنند. لذا انتخابات مجلس زمینه مساعدی برای تشدید اختلافات این گروه‌های نزدیک فراهم می کند. این نکته تحلیلی عرض کردم و از نطر سیاسی نمی‌گویم این مشکل برای اصلاح طلبان هم هست ولی در اصولگرایان شدیدتر خواهد بود. رسیدن نامزدها به وحدت خیلی سخت است بنده در انتخابات ریاست جمهوری 92 نیز در مصاحبه‌ای گفتیم غیرممکن است که این سه نفر(قالیباف و ولایتی و حداد) به توافق برسند آخرش هم آقای حداد به نفع آن دو نفر کنار نرفت.

فارس: با توجه به اینکه شما معتقد هستید وحدت اصولگرایان سلبی و ناظر به فعالیت اصلاح طلبان است، ما در این دوره شاهد حضور پررنگ اصلاح‌طلبان برخلاف انتخابات مجلس نهم هستیم، به تبع آن با استدلال شما، اصولگرایان نیز با وحدت و ائتلاف قوی و وارد فضای انتخابات می‌شوند،‌ تحلیل شما از حضور ائتلافی اصولگرایان در انتخابات پیش‌رو چیست؟

عبدی: برای تحلیل این مساله باید به عقب بازگردیم، دو اتفاق در کشور رخ داده است که آرایش نیروها را به هم ریخته است، اول، دوره چند سال اخیر آقای احمدی نژاد است که رفتارها و سیاست‌هایش به گونه‌ای بود که بخش قابل توجهی از اصولگرایان از وی جدا شدند. حتی می‌توان گفت تقابلی هم با وی دارند به طوری که بخشی از آنها اصلاح‌طلبان میانه را به او ترجیح می‌دهند.

*اصولگرایان اگر رقیب حادی داشته باشند شکاف‌شان از بین می‌رود

دلایل این قضیه هم متعدد است هم به تک روی‌های آقای احمدی نژاد و هم به غیر قابل دفاع بودن بسیاری از رفتارهای وی مربوط می‌شود. او همه کیک را می خواهد. عملکرد آن دولت در برخی زمینه‌ به گونه‌ای بوده که آنها را در وضعیت خطیری قرار داده است بنابراین مشکل اصلی اصولگرایان این است که چگونه می‌توانند این شکاف را از بین ببرند که فکر نمی‌کنم این شکاف در درون خودشان از بین برود. فقط در یک صورت ممکن است از بین برود، آن هم اینکه یک رقیب خیلی جدی برای آنها وجود داشته باشد، البته برداشت من این نیست که اصلاح‌طلبان به نحوی وارد انتخابات شوند که اصولگرایان را از روی اجبار به هم نزدیک کنند.

*اصلاح‌طلبان به شکل تیز وارد انتخابات نخواهند شد

فارس: یعنی اصلاح طلبان با قدرت وارد نخواهند شد؟

عبدی: ممکن است بخواهند قوی وارد شوند اما تیز وارد نخواهد شد و این دو مساله جداست، حالا یا به دلیل تحلیل‌شان یا به دلیل شرایط‌شان، یعنی شعارها و ایده‌های خود را قطعاً تیز نخواهند کرد. هم به دلیل این نکته ای که درباره اصولگرایان گفتم و هم به دلیل وضعیت کلی کشور و مهمتر به دلیل تجربیات گذشته اصلاح طلبان، آنها تیز نمی‌شوند.

فارس: یعنی از تندروی و ساختارشکنی پرهیز می‌کنند؟

عبدی: کلاً شعارهای تیز و تند نخواهند داد نه فقط شعار، حتی ذهنیت‌شان نیز این طور نخواهد شد. وقتی این طور نشود قطعا طرف مقابل هم نمی‌تواند از ترس اینها به صورت سلبی وحدت کند. بنابراین اولین اثرش این است که شکاف آنها (اصولگرایان) تشدید خواهد شد و حتی می‌توان گفت به هیچ‌وجه اصولگرایان نمی‌توانند یک لیست و با یک گرایش کلی داشته باشند و حتما بین آنها مجموعه‌ای که علاقه عمومی‌شان احمدی‌نژاد یا قالب‌های دیگر او همچون جبهه پایداری، جبهه یکتا و آقای مصباح هست با مجموعه‌ای که یک مقدار قدیمی‌تر و سابقه بیشتری دارند همچون جامعه روحانیت و آقای لاریجانی و آقای ناطق به هیچ وجه به هم نخواهند رسید.

فارس: شما بر عدم ورود تیز و رادیکالی اصلاح طلبان تاکید دارید، اما برخی اصلاح طلبان از فتح مجلس آینده و گرفتن 290 کرسی بهارستان صحبت می‌کنند، آیا این را مصداق رویکرد رادیکالی نمی‌دانید؟

عبدی: خیر به هیچ وجه، تیز و رادیکال بودن یک بحث است و اینکه شما لیست بدهید و دوست داشته باشید که همه آنها هم برنده شوند یک بحث دیگر است. این دو هدف ممکن است در مواردی با هم تطابق نداشته باشد و مشکل پیدا کند و جاهایی نیز با هم تطابق داشته باشد اما شما باید این دو را متمایز ببینید که با چه شعار، ارزش‌ها و چه مقدار تیزی وارد انتخابات می‌شوند. وقتی با تیزی کمتری وارد بشوند، ترکیب لیست آنها فرق خواهد کرد،‌ ترکیب شعارها و نگاهی که در طرف مقابل ایجاد کنند فرق دارد و هر چند در این حالت هم دنبال این هستند که لیستشان برنده شود. حالا به بحث اصلاح طلبان خواهم رسید بنابراین یک عنصر مهم در بحث اصولگرایان قضیه آقای احمدی نژاد است.

*مشکلات اصولگرایان برای ائتلاف

عنصر موثر دیگر خود این دولت است. آقای روحانی از اعضای جامعه روحانیت مبارز تهران بوده و به هیچ وجه نامزد اصلاح طلبان نبوده که بخواهیم بگوییم از این طرف رئیس‌جمهور شده است اما الان در فضای عمومی بیشتر مورد حمایت اصلاح طلبان است تا آن طرف. الان بخش قابل توجهی‌ از آن طرف هم از دولت حمایت می‌کنند بنابراین مشکل اساسی این است که بخش عمده‌ای از فشاری که از جانب جناح پایداری است علیه دولتی است که حداقل رئیس جمهورش منصوب به اصولگرایان بوده است و از سوی بخش قابل توجهی از این جریان (اصولگرا) حمایت می‌شود بنابراین این مساله در  اصولگرایان یک مشکل برای وحدت ایجاد می‌کند.

فارس: با توجه به اینکه آقای روحانی خاستگاه اصلاح طلبی ندارد این قضیه در اصلاح طلبی به چه شکل است؟

عبدی: این مشکل برای اصلاح طلبان هم هست. اصلاح طلبان با چند مشکل دیگر مواجه هستند، اول اینکه اصلاح طلبان آمادگی ذهنی این را نداشتند که سال 92 چنین اتفاقی می‌افتد و هنوز نیز نتوانستند خود را با این وضعیت انطباق دهند البته به لحاظ تئوری نه به لحاظ عملی.

*اصلاح طلبان نتوانستند خود را با نتیجه انتخابات 92 تطبیق دهند

یعنی نتوانستند بین وضعیت قبل و وضعیت بعد تطابق و هماهنگی ایجاد کنند اینها را در کنار قضیه مذاکرات با 1+5 بگذارید، یک وضعیت سیاسی غیر شفاف در ایران است و خیلی سخت است در این فضا اشخاص کنار یکدیگر وحدت نظری و سیاسی داشته باشد.

بنابراین با توجه به مجموعه این شرایط اجرای منسجم انتخابات در اصلاح طلبان بسیار بسیار سخت خواهد بود، و با توجه به فشارهایی که به آنها هست ممکن است دستشان را خیلی باز نگذارد که جمع موثری را تشکیل دهند.

*انتخابات مجلس مانند مجلس ششم لیستی نخواهد شد

البته از سوی دیگر برداشت من هم این نیست که انتخابات دو لیستی شود و غیر ممکن است که این اتفاق بیفتد و معتقدم انتخابات آینده در حد مجلس ششم لیستی نخواهد شد اما ممکن است در چند حوزه خاص لیستی شود. در مجموع هر کس سعی می‌کند که به عنوان نامزد وارد شود و خود را به یک نقطه قوت گروه‌ها وصل کند، کسی که نزدیک تر به اصلاح طلبان است، یک جوری خود را به اصلاح طلبان و اعتدال وصل می‌کند و افراد اصولگرا نیز سعی می‌کنند میان پایداری‌ها  و اصولگراهای معتدل قرار گیرند، در سطح شهرستان این اتفاق خواهد افتاد.

الان اینگونه است و نمی‌دانم تا چند ماه دیگر چه اتفاقی می‌افتد چون نتیجه مذاکرات نقش موثری در شکل دادن به این مسائل دارد. در مجموع به عقیده من ائتلاف خیلی معنا نمی‌دهد ائتلاف حتی بین اصلاح‌طلبان هم معنادار نیست چون شکل گیری ائتلاف زمینه‌هایش متفاوت تر از چیزی است که ما در ایران با آن مواجهیم شاید در شهرهای بزرگ که تعداد نامزد زیاد است این اتفاق بیفتد. حدود 200 حوزه ما تک نماینده‌ای است و تعداد قابل توجهی نیز دو نماینده‌ای و در 50-60 نفر هستند که از 5-6 نماینده بیشتر هستند فقط در این حوزه ها امکان نوعی وحدت در لیستها وجود دارد ولی شکل گیری لیستهای وحدتی سراسری تقریبا ممکن نیست.

فارس: درباره ریاست جمهوری هم معتقدید که ائتلاف و اجماع امکانپذیر نیست؟

عبدی: در ریاست جمهوری هم نکته کلیدی این است که افراد خودشان آمده بودند آقای قالیباف را چه کسی نامزد کرده بود؟ خودش فکر می‌کرد که می‌تواند رئیس‌جمهور شود و آمده بود. آقای ولایتی نامزد چه کسی بود؟ تقریبا تمام نامزدها را که نگاه می‌کنید خودشان بودند. اما سال 84 آقای معین را گروهی نامزد کرده بودند و اگر آنها پشت او نبودند او هم نامزد نمی‌شد. این گروهها می‌توانند روی چیزی تفاهم کنند اما افراد روی چه چیزی ائتلاف کنند؟ هر کسی دوست دارد رئیس‌جمهور شود و حتی اگر هم ببازد برایش مسئله‌ای نیست و چیزی را از دست نمی‌دهد و شانسی هم وجود دارد آن هم در ایران که هر کسی می‌تواند از 5 درصد به 50 درصد برسد و می‌گوید شاید روز آخری چیز گفتم و رنکینگ‌ام بالا آمد بنابراین خیلی ائتلاف معنادار نیست.

*ائتلاف لیستی بین اصلاح طلبان شکل نخواهد گرفت

فارس: شما پیش از این گفتید که ائتلاف خیلی معنا نمی‌دهد و حتی ائتلاف بین اصلاح‌طلبان هم معنادار نیست چون ائتلاف زمینه‌هایش پیچیده تر از چیزی است که ما در ایران با آن مواجهیم؛ با توجه به تشکیل سه شورای «مشورتی»،«راهبردی» و «هماهنگی» در جریان اصلاح طلبی ارزیابی شما از تشکیل این سه شورای اصلاح‌طلب برای ائتلاف چیست؟

عبدی: وقتی صحبت از ائتلاف است باید معنای آن را روشن کنیم و در غیر این صورت دچار اشکال خواهیم شد. ائتلاف به معنای سیاسی یعنی دو گروه هستند که به صورت ترکیبی و به طور مثال 60 به 40 از نامردهایشان و نهایتا به صورت صد در صد از یک لیست مشترک حمایت می‌کنند. چنین ائتلافی در اصلاح‌طلبان شکل نخواهد گرفت و دنبال این هم نیستند که چنین کاری را انجام دهند بلکه آنها دنبال این هستند که روی یک فضا، مفهوم و شعارهای عمومی ائتلاف کنند حتی ممکن است در یک منطقه سه نامزد هم داشته باشند.  احزاب قوی وجود ندارد که به عضوی بگوید تو نامزد ما هستی و به دیگری بگوید حق نداری نامزد شوی. در ائتلاف بیشتر این جریان کلی است که به ائتلاف میرسد و نمود آن شاید بیشتر در لیست تهران باشد یا حداکثر در مشهد و اصفهان و شیراز. بعید می‌دانم که در جاهای دیگر چنین اتفاقی رخ دهد. جاهایی که یک نماینده داشته باشد و حدود 200 حوزه یک نماینده دارد و آنها نیز با سلایق و امکانات خود نامزد می‌شوند. قطعا در اصولگرایان نیز تنوع بیشتر خواهد بود چون از رد صلاحیت ها کمتر نگرانی دارند و همه می آیند. البته در اصلاح‌طلبان نیز تنوع خواهد شد ولی بخشی از این تنوع به دلیل رد صلاحیت ها کمتر خواهد شد. همه آنها نیز سعی می‌کنند که ببینند چقدر می‌توانند پیشرفت کرده و نظر مردم را جلب کنند. اینکه اسم ائتلاف را بتوان گذاشت فکر نمی‌کنم غیر از تهران در شهرهای دیگر این اتفاق بیفتد.

فارس: ائتلافی که اصلاح‌طلبان در پی آن هستند مدلی از ائتلاف سال 92 است که به زعم خودشان به نتیجه رسیده‌اند.

عبدی: این انتخابات از نظر فنی و شکلی هیچ ربطی به 92 ندارد. انتخابات 92 چند نفر کاندیدا می‌شوند و همه مردم چشمشان به این است که فرد الف و فرد ب چه می‌گویند شاید یک نفر به نفع دیگری کنار رود. اما در این انتخابات چه کسی می‌خواهد به نفع چه کسی کنار برود؟ تهران 30 نامزد دارد و لیستش را نیز باید از قبل ببندند و شهرستان‌ها نیز برای خودشان کار می‌کنند. این پرسش شاید چیز دیگری را می‌خواهد بگوید و آن هم این است که آیا در انتخابات آینده با نگرش 92 وارد قضیه میشوند؟ این نگرش منجر به این می‌شود همچنان که از آقای عارف خواستند به نفع آقای روحانی کنار برود در آینده هم از افراد خواهند خواست که به نفع دیگری کنار رود یعنی اگر فردا انتخابات شد به کسی بگویند تو به نفع فلانی کنار برو. البته در شهرهای بزرگ کاندیداهای فردی معنا ندارد و حتما افراد باید سعی کنند به لیست‌ها وارد شوند اما در شهرهای کوچک هر کس خودش کاندیدا می‌شود. و کنار رفتن هم بی معناست.

فارس: اینکه اصلاح‌طلبان می‌گویند نقد لاریجانی بهتر از نسیه عارف است مصداق این موضوع نمی‌شود؟

عبدی: به عنوان یک اصل کلی این منطق در سیاست درست است. البته من نمی‌خواهم بگویم که مصداق هم درست است اما منطق سیاست همین است که شما نگاه کنید و ببینید از یک ارزش‌ها و آرمان‌های صد در صدیتان، 10 درصد می‌تواند محقق شود و از یک آرمان 70 درصدی، 80 درصد می‌تواند در دو فرایند مجزا محقق شود طبیعی است که دومی را ترجیح می‌دهید البته تا وقتی که خلاف اصولی ارزش‌ها و آرمان‌هایتان نباشد. سیاست این گونه نیست که افراد فقط یکسری ارزش‌ها و آرمان‌هایی را داشته باشند بلکه مهم این است که این ارزش‌ها و آرمان‌ها را جلو هم ببرد و اگر نتوانید این کار را انجام دهید داشتن آن چه فایده‌ای دارد؟  البته برای یک دانشمند و یا روشنفکر این قضیه فرق می‌کند و آرمان‌ها و ارزش‌ها را تبلیغ می‌کند اما برای یک سیاستمدار این کفایت نمی کند و باید یک قدم جلو برود.

فارس: تحلیلتان این است که اگر این بار آقای عارف به انتخابات مجلس ورود کند تا آخر باقی می‌ماند؟

عبدی: فکر می‌کنم که حتماً آقای عارف براساس عقل و عرف از تهران نامزد می‌شود و یکی از چهره‌های اصلی انتخابات خواهد بود.

فارس: سوال من مربوط به این است که ایشان تا آخر در انتخابات باقی خواهد ماند؟

عبدی: برای چه نماند و به نفع چه کسی کنار برود؟ لیست‌ها تعارض ندارند که 30 نفر با هم کاندیدا باشند.

فارس: بحث سرلیستی و ریاست مجلس مطرح است.

عبدی: ریاست مجلس یک بحث فرعی قضیه است و همانطور که می‌دانید مجلس رئیس ندارد بلکه اسپیکر یا سخنگو دارد چراکه در مجلس همه نمایندگان هم‌سطح و هم‌شان هستند و کسی که رئیس مجلس می‌شود، در واقع سخنگوی مجلس است. البته رئیس مجلس قدرت بیشتری دارد اما این نمی‌شود که هر کس بخواهد کاندیدای مجلس شود حضور یا عدم حضور خود را مرتبط با کسب کرسی ریاست مجلس کند.

فارس: پس به نظر شما آقای عارف می‌ماند و این ظرفیت را هم دارد که رئیس مجلس شود؟ اقبال عمومی به ایشان برای ریاست مجلس وجود دارد؟

عبدی: اگر چنانچه به داخل مجلس بیاید خیلی احتمال دارد که از مجموعه‌شان آقای عارف برجسته‌تر از بقیه باشد. این احتمال زیاد است اما این مسئله‌ای نیست که الان بخواهیم درباره آن بحث کنیم. این برمی گردد به اینکه آنها می‌توانند در مجلس اکثریت را به دست آورند یا خیر.

فارس: مطرح است که تیم آقای لاریجانی با آقای روحانی و دولت ائتلاف می‌کند و از آن طرف نیز اصلاح طلبان دنبال ائتلاف با دولت هستند، تحلیل شما چیست؟

عبدی: برداشت من این است که تیم دولت این وسط مانده است که با اصلاح طلبان بیاید یا با تیم آقای لاریجانی و مشابه آن، به خاطر اینکه جمع شدن میان اصلاح طلبان و اصولگرایان با ائتلاف لیستی در شرایط کنونی غیر ممکن است و هیچ پس زمینه‌ای ندارد و در واقع هیچ دشمن قدرتمند و مشترکی ندارند که در برابر آن با هم جمع شوند.

*دولت یا حزب اعتدال و توسعه توان محور شدن را ندارد

اول انقلاب را نگاه کنید همین ترکیب‌ها بود و ممکن بود مقابل ضد انقلاب آنها کاملا وحدت کنند و این کار را هم کردند اما الان چنین چیزی وجود ندارد بنابراین لیست دولت سعی دارد که خود را کنار بکشد و نیروهای خود را در دل هر دوی این دوگروه قرار دهد. اما اینکه به نام دولت یا به نام حزب اعتدال و توسعه بخواهند محور باشند، نه توان سیاسی این کار را دارند و معلوم هم نیست موفق باشد.

فارس: یعنی کارگزاران هم نمی‌تواند؟

عبدی: کارگزاران را هم در قالب اصلاح طلبان باید دید.

* جهانگیری را بیشتر از زاویه اصلاح طلبان باید دید تا کارگزاران

فارس: اینکه آقای جهانگیری معاون اول دولت و عضو ارشد کارگزاران می‌گوید اگر مجلس را نگیریم باخته‌ایم چطور؟

عبدی: اینها بخش دیگر دولت است‌، ‌آنها از زاویه اصلاح طلبان نگاه می‌کنند، آقای جهانگیری را بیشتر از زاویه اصلاح طلبان باید دید و آقای نوبخت را از ناحیه اعتدال و توسعه و تا حدی نزدیک‌تر به جناح اصولگرایان باید نگاه کرد.

* دلیل اصلاح طلبان برای حمایت از دولت ضعیف بودن خودشان نیست

فارس: اخیراً آقای یونسی دستیار ویژه رئیس جمهور تاکید دارند که بقای اصلاح طلبان در حمایت از دولت است، شما این گزاره را قبول دارید؟

عبدی: بستگی دارد از چه زاویه‌ای به این گزاره نگاه کنید، برداشت اصلاح طلبان از حمایت از دولت این نیست که خودشان ضعیف هستند، مشکل مهمی که الان در ایران وجود دارد، بی ثباتی منطقه است، وضعیت افغانستان، پاکستان، عراق را که نگاه کنید می‌بینید که ایران موقعیت خاص خود را دارد و بعد بحث تحریم‌هاست. تحلیل بخش قابل توجهی از اصلاح طلبان این است که دولت به معنای دولت فارغ از اینکه چه گروهی در آن باشد، آن را نباید در شرایط کنونی تضعیف کرد که نتواند از پس چالش‌ها و بحران‌ها بیرونی بیاید.

تحلیل دوم این است که تنها نهادی که مانده دولت است و بقیه نهادها به شدت ضعیف شده‌اند و باید این امکان به وجود بیاید که سایر نهادها نیز بازسازی شوند و پیش از آن نباید نهاد دولت به نحو بازگشت ناپذیری تضعیف شود. البته وقتی می‌گوییم دولت، فقط منظورمان هیات دولت نیست بلکه کل حکومت است؛ این نهاد نباید تا وقتی که نهادهای دیگر ضعیف شده‌اند به هیچ وجه تضعیف شود و باید تقویت هم بشود لذا حمایت آنها از آقای روحانی پیش از آنکه به حمایت درون گروهی مربوط باشد، به کل بقای سیستم و ثبات و امنیت کل سیستم باز می‌گردد. اینکه دولت بتواند پروژه گفت‌و گوها را به جایی برساند و اقتصاد را از این وضع خارج کند و به ثبات نسبی برساند، قاعدتا آن موقع با آن (دولت) نیز رقابت خواهند کرد.

فارس: پس چرا درحال حاضر «بقای» جریان خود را به حمایت از دولت روحانی گره زده‌اند؟

عبدی: بقا به این دلیل است که وقتی شما در یک کشتی هستید و کل کشتی در خطر باشد اینکه شما در کدام طبقه کشتی یا جلو یا عقب آن هستید زیاد مهم نیست و این زاویه درستی است.

فارس: پس اینکه می‌گویند اصلاح طلبان ستون فقرات دولت هستند، رد می‌شود؟

عبدی: خیر بحث ستوان فقرات را نمی‌دانم منظورشان چیست ولی واقعیت این است که بخش قابل توجهی از دولت، مجموعه اصلاح طلبانی هستند که به تعبیر حکومت در 88 نقش نداشته اند. 

* دولت روحانی از خلأ دو گروه اصولگرا و اصلاح طلب بالا آمد

این هم به دلیل واضحی است اینکه این دولت را نه می‌شود دولت اصولگرا و نه دولت اصلاح طلب دانست بنابراین واقعیت این است که این دولت هم از خلأ سیاسی میان این دو گروه بالا آمده است، یعنی وقتی این دو گروه نتوانستند در یک چارچوب با هم رقابت کنند یک عنصر میانی آنها آمد و جای رقابت آن دو را گرفت و بالا آمد.

* امکان رقابت بین اصولگراها و اصلاح طلبان بازگردد دوره دولت روحانی سر می‌آید 

بنابراین بقای دولت هم به شکلی با این دو گروه گره خورده و تا حدی که می‌تواند هم آوایی داشته باشد هم این طرف و هم آن طرف. اما معتقدم وقتی دوره این دولت سر می‌آید که در واقع امکان رقابت بین اصولگراها و اصلاح طلبان برگردد.

فارس: این رقابت در این فضا چگونه بازتولید می شود؟

عبدی: وقتی بر می‌گردد که دو طرف یکدیگر را به رسمیت بشناسند و بپذیرند با هم در سیستم رقابت کنند و در واقع دیگر جایی برای حضور مساله ثالث نمی‌ماند.

*نهاد عالی اصلاح طلبان وجود ندارد

فارس: شما تاکید داشتید باید اظهارات آقای جهانگیری را از زاویه اصلاح طلبی دید، آقای ترکان نیز اخیراً در نهاد عالی اصلاح طلبان که هفته نامه صدا خبر راه اندازی آن را منتشر کرد حضور داشت، آیا حضور ایشان را هم غیر دولتی می‌دانید؟

عبدی: فکر نمی‌کنم آقای ترکان به دلیل حضور در دولت آنجا بوده باشد، البته آن نامگذاری یعنی نهاد عالی اصلاح طلبان، نام‌گذاری صدا بوده است و تا جایی که من اطلاع دارم چنین نامگذاری صورت نگرفته است ولی حضور آقای ترکان بیشتر به واسطه نقش سیاسی و فعالشان در آن مجموعه قبلی آقای روحانی است تا واسطه حضور در دولت، اگر به واسطه حضور در دولت می‌خواست باشد، افراد دیگری برای ایفای این نقش در دولت مقدم بودند. آقای ترکان مسئول یک بخش مناطق آزاد است و خیلی با سیاست ربط مستقیمی ندارد.

فارس: شاید آنها نیز خواسته‌اند به همین دلیل حضورشان را خیلی پررنگ نکنند.

عبدی: این جزییات را نمی‌دانم اما فکر نمی‌کنم که حتی دولت در این قضیه تصمیم دولتی گرفته باشد. هر کدام از اینها شخصیت حقیقی هم دارند لذا خیلی نمی‌شود روی این‌ها احتمالات حساب دقیق کرد.

فارس: گفتید وحدت اصولگرایان سلبی است؛ نکته اینجا تلاش اصلاح‌طلبان برای وحدت با لاریجانی است و سعی دارند ناطق نوری را به صحنه بکشند. تا به زغم خودشان تعقل سیاسی بر جریان اصولگرا حاکم شود و آنها با میانه‌روها رقابت کنند. این واکنش اصلاح‌طلبان نسبت به اصولگرایان را چطور ارزیابی می‌کنید.

عبدی: این کارشان درست است هر گروه سیاسی این سعی را می‌کند که از گروه رقیب خود آدم‌‌هایی بیاید که نزدیک خودشان باشد. فرض کنید یک نفر مثل آقای ناطق نامزد است و از آن طرف آقای مشایی، خب مشخص است به آقای ناطق رأی می‌دهند بویژه اگر هیچ نامزد دیگری نباشد و این معقول است. من فکر نمی‌کنم این اتفاق به صورت ائتلاف شکل بگیرد.

فارس: برخی اصلاح‌طلبان هستند که نقد بودن لاریجانی بهتر از نسیه بودن ریاست عارف می‌دانند.

عبدی: مطمئن باشید چنین ائتلافی به معنای سازمانی شکل نخواهد نگرفت اما به معنای عملی ممکن است.

فارس: بیشتر توضیح دهید.

عبدی: به معنای سازمانی یعنی چند نفر از آنها چند نفر از اینها بنشینند و بگویند ما از فلانی حمایت میکنیم مثل آنچه در انتخابات ریاست جمهوری هر روز خبرش را می‌شنیدند و غیرممکن است که این اتفاق در انتخابات آینده بیفتد. با اطمینان می‌گویم، غیرممکن است با آقای لاریجانی ائتلاف کنند. نه آنها می‌خواهند نه اینها.

فارس: یعنی دولت هم نمی‌خواهد؟

عبدی: گمان نمی‌کنم دولت به معنای دولت وارد انتخابات شود. ولی حمایت از بخشی از اصولگرایان ممکن است رخ دهد ولی این هم همیشه در دور دوم خواهد بود، به احتمال زیاد اگر در دور دوم جایی وجود داشته باشد که بین نامزدی که نزدیک به لاریجانی و مطهری و توکلی است با نامزدی که نزدیک به پایداری باشد، بدون درخواست آنها هم از سوی اصلاح طلبان حمایت می شوند، اما این به معنای ائتلاف نیست. پس تقریباً مطمئن هستم چنین ائتلافی به معنای تشکیلاتی شکل نخواهد گرفت. ولی به این معنا که گفته حتماً اگر شرایط پیش‌بیاید، حمایت می‌کنند.

فارس: شما می‌گویید دولت ورود نمی‌کند اما در صحبت‌های خود می‌گویند باید دولت را بگیریم و اگر نه همه چیز را از دست می‌دهیم.

عبدی: اینطور سخنی نگفته ام الان هم در مقام تحلیلگر و نه کنشگر سخن می گویم. اینکه هر کس می‌خواهد مجلس نزدیک به خودش باشد، کار سیاسی بوده و درست است اما بخش مهمی از کار دولت سیاست است و از کار سیاسی هم کنار نرفته است. الان ببینید مجلس چه رفتاری با دولت می‌کنند؟ طبیعی است اینکه فکر کنیم دولت به عنوان یک حزب سیاسی بیاید در انتخابات نمی‌تواند و توان این کار را ندارد. ترجیح دولت همین است که تیپ‌های امثال لاریجانی فعال شوند و این طرف اصلاح‌طلبان همسوی با دولت فعال شوند. مطلوب شان همین است. چه کسی می‌خواهد از دولت در سیاست فعال شود مثلاً سخنگوی دولت؟ او کار خودش را هم وقت نمی‌کند که انجام دهد.

فارس: طیف‌های کارگزاران بیشتر.

عبدی: فرض کنید اگر کسی از کارگزاران در دولت باشد که هست ولی نیروی سیاسی اصلی آنان بیرون هستند. البته ما دو مسأله را تفکیک نمی‌کنیم با اینکه دولت وظیفه‌اش این است که فعال سیاسی باشد اما اینکه از امکاناتش استفاده کند این بحث دیگری است. همه جای دنیا ارکان اصلی سیاست، مجلس و دولت است. آنچه مذموم و مطرود است اینکه یک مسابقه نابرابر بخواهد انجام شود این نامطلوب است، حالا دولت هم به اگر با گروه سیاسی خود بخواهد در مسابقه منصفانه ای حضور داشته باشد اشکال ندارد.

*سال 88 امکان تغییر نبود

فارس: در زمان انتخابات 88 شما روی اجماع میرحسین‌موسوی اجماع داشتید؟

عبدی: قضیه آن انتخابات فرق می‌کند، سال 88 موضع‌ام این نبود که امکان تغییر هست، لذا خیلی روی آن جملات حساب نکنید. آن جملات موضع سیاسی با هدف این اثر گذاری بود تا کسی دیگری نیاید. آقای موسوی در آخرین لحظات آمد، وقتی یک نامزدی می‌خواهد رئیس جمهور شود وظیفه اوست که نیروها را جمع کند، من که نمی‌توانم ابتدا در یک ستاد باشم بعد از آنجا بیرون بیایم و به ستاد دیگری بروم.

فارس: به خاطر همین هم تأکید داشتید که سال88 باید دور نتیجه را خط می‌کشیدیم.

عبدی: بله 88 شدنی نبود.

فارس: اگر مقایسه‌ای بین فضای 88 و 84 داشته باشید با فضای انتخابات پیش رو، ارزیابی شما چیست؟

عبدی: انتخابات مجلس خیلی با انتخابات ریاست جمهوری فرق دارد. انتخابات مجلس کمتر شانس این وجود دارد که یک فضای عمومی بر سایر فضاها غلبه کند و غالب شود. در انتخابات ریاست جمهوری می‌بینید روستایی همانقدر از تلویزیون استفاده می‌کند که شما در مرکز تهران و همه درباره مسائل و افراد به نسبت مشترک صحبت می‌کنند کمابیش موافق یا مخالف؛ اما انتخابات مجلس را می‌توان گفت که 80 درصد کشور درگیر مسائل خاص منطقه خود هستند و حداقل در ایران اینگونه است و نمایندگان کمتر می‌توانند به مسایل ملی بپردازند بنابراین فضای غالبی در این انتخابات شکل نمی‌گیرد.

فارس: استانی شدن انتخابات چطور؟ آیا این باعث نمی‌شود که مسائل در سطح‌ کلان‌تر شکل بگیرد.

عبدی: به نظر من اصلا نمی‌شود درباره این مساله بحث کرد؛ چرا که شورای نگهبان آن را رد خواهد کرد ولی فارغ از این که این کار درست است یا غلط این طرح‌ها را ابتدا باید در سطح عموم مطرح کرد و در اتاق‌های فکر و دانشگاه‌ها در باره آن صحبت شود تا پیرامون آن ذهنیت روشنی شکل بگیرد و بعداً تبدیل به قانون هم می‌شود. استانی شدن انتخابات بیشتر با این هدف است که نمایندگان موجود رای بیاورند.

فارس: برخی معتقدند که مجلس آینده شبیه مجلس ششم می‌‌شود.

عبدی: مجلس ششم دارای مضامینی بود که آن را به انتخابات ریاست جمهوری نزدیک کرد اما الان با اینکه ممکن است چنین زمینه‌هایی باشد ولی نیرویی که بتواند این کار را انجام دهد وجود ندارد و توان آن نیست البته پیش‌بینی کردن نیز خیلی سخت است دلیلش هم این است که متغیرهای موجود آن چیزی را که نشان داده می‌شوند نیستند یعنی وقتی متغیرهای سیاسی را که نگاه می‌کنید واقعیت آنها چند لایه است و همانی که می‌بینید نیستند و در شرایط مختلف ممکن است واقعیت و درون واقعی خود را آنجا نشان دهند. به همین دلیل است که پیش‌بینی سخت بوده و متغیرها شفاف نیستند. بنابراین واقعیت این است که در این انتخابات نه رد و نه تایید صلاحیت‌ها خیلی مشخص است و نه حتی اینکه چه شعارهایی داده می‌شود. من نمی‌دانم تا آن موقع بحث هسته‌ای ما حل می‌شود یا خیر چون برخی فکر می‌کنند اگر بحث هسته‌ای ما حل نشود به ضرر دولت خواهد بود در حالی که برعکس و به نظر من این به نفع دولت است، منظور من از دولت وزیر و وزرا نیست بلکه جریان سیاسی آن است لذا اگر بحث هسته‌ای حل نشود بهترین شعاری که می تواند برای انتخابات داشته باشند همین موضوع هسته‌ای است و تمام موارد را نیز گردن مجلس و نمایندگان موجود می‌اندازند. و آن زمان این شعار به شدت می‌گیرد و این چیزی است که کمتر به آن توجه می‌شود. دو سال است که دولت با این وضع امور خود را گذرانده است اما ممکن است قیمت بنزین زیاد شود یا چهار مشکل دیگر هم پیش بیاید اما خیلی مساله حادی نخواهد بود و هر چه این مشکلات بیشتر شود بیشتر می‌توان حل آنها را به این مذاکرات ربط داد. در انتخابات یقین داشته باشید که این شعار به نفع دولت خواهد بود.

فارس: این به نوعی یک سیاسی کاری بیش‌از حدی نیست؟

عبدی: خیر آن یک بحث دیگر است و من کاری به این موضوع ندارم، شاید دولت هم دوست داشته باشد که بحث هسته‌ای زودتر انجام گیرد و بحث من هم این نبود و اصلا نمی‌گویم که دولت آن را عقب می‌اندازند یا خیر فارغ از اینها وقتی که این اتفاق می‌افتد قضیه هسته‌ای مهمترین شعار و مضمون انتخابات خواهد بود نه شعاری که شما فکر کنید حتما در بنرهای آنها می‌آید، شما اگر به انتخابات 92 نیز دقت کنید، شعار واقعی که گسترش یافت عملا در صحبت‌ها نبود. کلید که شعار اصلی نیست اینها در واقع نماد چیزهای دیگری بود که مردم خودشان آن مفاهیم را می‌گیرند و تقریبا مطمئن هستم اگر مذاکرات به نتیجه نرسد شعاری که همه‌گیر شود همین شعار خواهد بود و تمام رقبای انتخاباتی نیز روی همین دست خواهند گذاشت.

فارس: آقای عبدی! شما تاکید داشتید که «مجلس ششم دارای مضامینی بود که آن را به انتخابات ریاست جمهوری نزدیک کرد اما الان با وجود چنین زمینه‌هایی نیرویی که بتواند آن را انجام دهد وجود ندارد.» فکر نمی‌‌کنید پتانسیل اصلاح‌طلبان به ویژه استفاده آنها از موقعیت دولت این فضا را فراهم کند؟ یا خویشتن‌داری اصلاح‌طلبان برای پرهیز از رادیکال و تیز شدن فضا مانع از تکرار مجلس ششم است؟

عبدی: فکر نمی‌کنم حضور آنها در دولت ربطی به مجلس داشته باشد.

*فضای عمومی جامعه برای بازسازی مجلس ششم وجود ندارد

فارس: نه صرفا حضور، حمایت و حضور در دولت؛ یعنی صرفا بستری که بتوانند آنجا اهداف خود را پیش ببرند.

عبدی: اگر اینطور بخواهیم نگاه کنیم باید ببینیم در انتخابات 92 با اینکه همه آنها بیرون بودند اما باز هم کمک کردند تا کسی که به نظرشان بهتر است رای بیاورد انتخاب شود لذا حمایت یا مخالفت با دولت به خودی خود خیلی در نتایج انتخابات مجلس موثر نیست. ولی در مورد مجلس آینده و اینکه آیا می‌تواند مانند مجلس ششم تکرار شود یا خیر اصلا مسئله افراد نیست بلکه فضای عمومی است که فضایی که در بین اصلاح‌طلبان و حتی جامعه وجود دارد، این فضا نیست که بخواهند آن فرایند (رادیکال) را دنبال کنند؛ در واقع فضای عمومی طوری است که می خواهند از دولت موجود حمایت کنند و با فضای گذشته تطابق ندارد.

*برنامه اصلاح طلبان تشکیل مجلس همدل با دولت فارغ از اصولگرا یا اصلاح طلبی است

بنابراین حداکثر کوشش اصلاح‌طلبان و فکر می کنم برنامه آنها نیز همین باشد این است که یک مجلسی شکل بگیرد فارغ از اصولگرا یا اصلاح‌طلبان همدلی و هماهنگی بیشتری با دولت داشته باشد و هر روز نخواهد بین دولت و مجلس یک چالش جدی به وجود آید. بیشترین خواسته آنها همدلی با دولت است و در جلساتشان تا آنجایی که می‌دانم روی همین تاکید دارند و فکر می‌کنند که این امر به خروج ایران از وضعیت ناپایدار کمک می‌کند.

فارس: یعنی تایید می‌کنید که بخشی از بدنه اصلاح‌طلبان به عبور از رفتارهای رادیکالیسم رسیده‌اند و استدلالشان هم این است که جامعه هم دیگر این سطح از رادیکالیسم را نمی‌پذیرد؟

عبدی: کاملا مطلب شما درست است؛ رأیی که در 92 نیز داده شد پاسخی به همین قضیه است اما آنها یک مسئله دیگری دارند که بسیار مهم است؛ هر نیرویی که خودش رادیکال می‌شود فقط خودش نیست که رادیکال می‌شود بلکه یک رادیکال را نیز در طرف مقابل بازتولید می‌کند. آنها چیزی را که امروز برای جامعه خطرناک می‌بینند بازتولید این رادیکال در طرف مقابل است.

فارس: یعنی معتقدید این تجربه را از انتخابات 84 و پس از دوران رادیکال دولت اصلاحات و روی کار آمدن دولت احمدی‌نژاد درک کرده‌اند؟

عبدی: فکر می‌کنم از 88 به بعد همه عملاً به این نتیجه رسیده‌اند.

تعداد بازدید از این مطلب: 135
بازدید : 135
رامین رها
10:45
شنبه 6 تير 1394

فرمانده هوانیروز جمهوری اسلامی ایران اعلام کرد: در این یکان، متناسب با تهدیدها، ظرفیت سازی شده است.

امیر سرتیپ دوم خلبان هوشنگ یاری در حاشیه تجدید میثاق فرماندهان نیروی زمینی ارتش با شهدای غواص، اظهارداشت: ما تهدیدها را رصد و بر اساس تهدیدها، ظرفیت های لازم را در هوانیروز ایجاد می کنیم.

وی تصریح کرد: به طور قطع هوانیروز با توجه به حمایت هایی که سلسله مراتب فرماندهی از این یکان دارند در بهترین وضعیت خود به سر می برد.

فرمانده هوانیروز همچنین اعلام کرد: رزمایش هایی که در سال گذشته و اوایل امسال انجام شد نشان داد که هوانیروز در اوج آمادگی قرار دارد.

یاری در پایان گفت: هرجا که سلسله مراتب فرماندهی لازم بدانند هوانیروز در سریع ترین زمان ممکن در آنجا حضور خواهد داشت

تعداد بازدید از این مطلب: 149
بازدید : 149
رامین رها
10:44
شنبه 6 تير 1394

جانشین فرمانده نیروی زمینی ارتش گفت: شهدا با خدا معامله می‌کنند و خریدار شهدا، خدای بزرگ است.

امیر سرتیپ کیومرث حیدری، جانشین فرمانده نیروی زمینی ارتش در مراسم شب خاطره که در تالار اندیشه حوزه هنری برگزار شد، اظهار داشت: شهدا با خدا معامله می‌کنند و خریدار شهدا خدای بزرگ است.

وی ادامه داد: شهدا، بهترین‌ها بودند که خدا آنها را انتخاب کرد و شهدای ما استطاعت داشتند و خداوند مقاومت آنها را پذیرفت.

جانشین فرمانده نیروی زمینی ارتش تأکید کرد: می‌توانیم با پیروی از فرامین رهبری به مقام شهدا برسیم.

وی با اشاره به دوران دفاع مقدس و بیان خاطراتی از جنگ تحمیلی خاطر نشان کرد: گرامیداشت یاد شهدا بسیار ارزشمند است.

امیر سرتیپ دوم محرابی، معاون عملیات نیروی زمینی ارتش نیز در این مراسم گفت: استکبار تمام تلاش خود را برای ضربه زدن به جمهوری اسلامی ایران انجام داده و به دنبال این بود که نظام جمهوری اسلامی ایران را از پای در بیاورد که البته با مقاومت مردم توطئه استکبار خنثی شد.

وی همچنین اظهار داشت: دشمن در هشت سال دفاع مقدس با تمام قوا وارد عمل شد که البته با ایثار و شجاعت مردم، نیروهای مسلح و ارتش توطئه هایش خنثی و شکست خورد.

معاون عملیات نیروی زمینی ارتش با اشاره به واقعه خرمشهر و دفاع جانانه مردم این شهر؛ یادآور شد: در اوایل جنگ تحمیلی برای جلوگیری از سقوط خرمشهر مردم انقلابی، تکاوران و لشکر 92 زرهی ارتش 34 روز ایستادگی کردند

تعداد بازدید از این مطلب: 147
بازدید : 147
رامین رها
10:40
شنبه 6 تير 1394

فرمانده نیروی دریایی ارتش گفت: بسیاری از کشورها تصور می‌کردند با شرایط حاکم بر منطقه، ایران محدوده تنگه باب المندب را ترک می‌کند ولی ما با اقتدار حاضر شدیم و حضور ناوگروه ارتش در این منطقه، جوابی به یاوه‌گویی دیگران بود.

به گزارش روابط عمومی نیروی دریایی ارتش، دریادار سیاری در آئین استقبال از ناوگروه 34 نیروی دریایی ارتش و بدرقه ناوگروه 35 این نیرو طی سخنانی گفت: از ویژگی های مأموریت ناوگروه 34 این نیرو علاوه بر تامین امنیت خطوط مواصلاتی و کشتیرانی  رصد و شناسایی یکان های شناور عبوری در خلیج عدن و تنگه باب المندب بود.

وی با بیان اینکه حضور ناو گروه سی و چهارم در تنگه باب المندب مشت محکمی بر دهان یاوه گویان بود، افزود: بسیاری از کشورها تصور می کردند با وضعیت و شرایط حاکم بر منطقه، آن محدوده را ترک می‌کنیم اما ما با اقتدار بیشتر حضور پیدا کرده و به جهان اعلام کردیم علاوه بر مبارزه با تروریسم دریایی و برقراری امنیت خطوط مواصلاتی، با اقتدار از منافع نظام مقدس جمهوری اسلامی ایران دفاع می‌کنیم، دریانوردی را مطابق قوانین بین المللی ادامه میدهیم و پرچم پر افتخار کشورمان را در آب های آزاد به اهتزاز در می آوریم.

فرمانده نیروی دریایی ارتش در ادامه با تأکید بر اینکه قطعاً حضور تاریخی ناوگروه 34 در این شرایط در دفتر افتخارات نیروی دریایی راهبردی ارتش به ثبت خواهد رسید، خاطر نشان کرد: کسانی که با یاوه گویی گفتند ما به ایران تذکر دادیم که منطقه را ترک کند، با قاطعیت به آنها جواب دادیم، شما که هستید که بخواهید به ما تذکر دهید.

دریادار سیاری یکی از ویژگی های ناوگروه 34 را دو ماه دریانوردی مستمر بدون پهلوگیری در بنادر کشورهای خارجی دانست و اذعان داشت: انجام این مأموریت در راستای ارتقا توان رزمی، استمرار حضور در دریاهای دور دست و بالابردن توان نیروی دریایی راهبردی ارتش توأم با ارسال پیام صلح و دوستی به کشور های منطقه صورت گرفت و البته استمرار حضور در دریا نشان از توانمندی کارکنان و میزان بالای عشق، آموزش، دانش و علاقه مندی آنان به دریاست.

وی با اشاره به حضور غرور آفرین نیروی دریایی در آب های آزاد و بین المللی، آن را موجب افتخار و ازمولفه های راهبردی بودن این نیرو دانست و گفت: تا پیش از صدور فرمان فرماندهی معظم کل قوا مبنی بر حضور در آب های دور دست، نیروی دریایی به عنوان یک نیروی محدود به آب های سرزمینی شناخته می شد که تنها مأموریت هایش به حضور در خلیج فارس، تگه هرمز و جنوب چابهار محدود بود.

فرمانده نیروی دریایی ارتش در پایان ابراز داشت: با توکل بر خداوند و به محض صدور فرمان ازجانب سلسله مراتب ان شاء الله در آینده پا را فراتر از مأموریت های کنونی گذاشته و در اقیانوس اطلس هم حضور خواهیم یافت کما اینکه تا کنون توانسته ایم با عبور از خط استوا در آب های هند جنوبی و در یای چین و همچنین با عبور از کانال سوئز در دریای مدیترانه حضور پیدا کنیم.

در ابتدای این مراسم، دریادار دوم اشکان، فرمانده قرارگاه جنوب نیروی دریایی ارتش در سخنانی ضمن خیر مقدم به کارکنان ناوگروه 34 نداجا گفت: امروز همزمان ناوگروه 35 این نیرو متشکل از ناو جمهوری اسلامی ایران بندر عباس و ناوشکن جمهوری اسلامی ایران الوند عازم آب های آزاد و بین المللی می شود.

همچنین ناخدایکم تاج الدینی فرمانده ناوگروه 34 نیروی دریایی نیز در گزارش تصریح کرد: این ناوگروه با 74 روز دریانوردی و طی 18 هزار و 600 کیلومتر دریانوردی توانست در طول مدت مأموریت خود ضمن رهگیری و همراهی 769 فروند کشتی تجاری و نفتکش عبوری از منطقه، نسبت به هرگونه کمک به آنها اعلام آمادگی کند.
گفتنی است ناوگروه 34 نداجا متشکل از ناو جمهوری اسلامی ایران بوشهر و ناوشکن جمهوری اسلامی ایران البرز در مدت مأموریت خود چهار مورد درگیری مستقیم با دزدان دریایی و نجات کشتی های تجاری و نفتکش کشورمان را به ثبت رساند

تعداد بازدید از این مطلب: 143
بازدید : 143


نام :
وب :
پیام :
2+2=:
(Refresh)
براي اطلاع از آپيدت شدن وبلاگ در خبرنامه وبلاگ عضو شويد تا جديدترين مطالب به ايميل شما ارسال شود



به وبلاگ من خوش آمدید
تمام حقوق اين وب سايت متعلق به همه چیز از همه جا مي باشد | طراحی قالب : تم ديزاينر