بین مطالب وب سایت جستجو کنید

اخبار روز اخبار داغ

خوش آمديد ميهمان


عضو شوید


نام کاربری
رمز عبور

فراموشی رمز عبور؟

عضویت سریع

نام کاربری
رمز عبور
تکرار رمز
ایمیل
کد تصویری
رامین رها
21:38
یک شنبه 3 اسفند 1393

خبرگزاری فارس: رفتارمان را با قضاوت آمریکایی‌ها تنظیم نمی‌کنیم/ مذاکره‌ کردن امتیازی نیست که آمریکا به ایران داده باشد


ولایتی در پاسخ به فارس:
رفتارمان را با قضاوت آمریکایی‌ها تنظیم نمی‌کنیم/ مذاکره‌ کردن امتیازی نیست که آمریکا به ایران داده باشد

رئیس مرکز تحقیقات استراتژیک مجمع تشخیص در واکنش به اظهارات وزیر امور خارجه آمریکا با بیان اینکه مذاکره کردن امتیازی نیست که آمریکایی‌ها به ایران داده باشند، گفت: آمریکایی‌ها احتیاج دارند موضوع هسته‌ای ایران را در مذاکرات به جایی که مورد نظر آنان است برسانند.
خبرگزاری فارس: رفتارمان را با قضاوت آمریکایی‌ها تنظیم نمی‌کنیم/ مذاکره‌ کردن امتیازی نیست که آمریکا به ایران داده باشد

به گزارش خبرنگار حوزه دولت خبرگزاری فارس، علی‌اکبر ولایتی رئیس مرکز تحقیقات استراتژیک مجمع تشخیص مصلحت نظام در حاشیه دیدار خود با نماینده دبیرکل سازمان ملل در امور افغانستان در پاسخ به سوال خبرنگار فارس درباره اظهارات اخیر وزیر امور خارجه آمریکا در آستانه مذاکرات مبنی بر اینکه اگر اوباما تا ماه مارس احساس کند که ایران تصمیمات سازنده‌ای برای اثبات صلح‌آمیز بودن برنامه خود اتخاذ نمی‌کند، مذاکرات را متوقف می‌کنیم گفت: بدون تردید جمهوری اسلامی ایران اهل مذاکره است و از ابتدای طرح موضوع هسته‌ای آمادگی خود را اعلام کرده است و هیچ گاه تا امروز از این موضوع امتناع نکرده است.

وی ادامه داد: اما این گونه نیست که آمریکایی‌ها به گونه‌ای تصور و تبلیغ کنند که مذاکره کردن امتیازی است که به ایران داده باشد بلکه آنها به این موضوع احتیاج دارند که موضوع هسته‌ای ایران را در مذاکرات به جایی برسانند که مورد نظر آنان است.

ولایتی با بیان اینکه بدون تردید جمهوری اسلامی ایران از حقوق خود در موضوع هسته‌ای عقب‌نشینی نمی‌کند، تصریح کرد: اگر هدف از مذاکرات این است که آمریکایی‌ها خواسته‌هایی را خارج از حق و منافع ایران تحمیل کنند ایران قبول نمی‌کند.

وی ادامه داد: اگر هدف آنان تحت فشار قرار دادن و جنگ روانی است باید بدانند ایران از انقلاب تا کنون به این تهدیدهای بدون پشتوانه عادت کرده است و ایران به برکت نظام مستقل، حمایت مردم، هدایت و ایستادگی دولت راه خود را به پیش خواهد برد.

رئیس مرکز تحقیقات استراتژیک مجمع تشخیص مصلحت نظام با بیان اینکه هیات مذاکره‌کننده در چارچوب تعیین‌شده از سوی مقام معظم رهبری به فعالیت می‌پردازند، خاطرنشان کرد: هیأت مذاکره‌کننده زیر بار تحمیل تحریم‌ها نخواهند رفت و خط قرمزها را رعایت می‌کنند.

ولایتی خاطرنشان کرد: ما منتظر نیستیم آمریکایی‌ها هر قضاوتی می‌کنند رفتارمان را متناسب با قضاوت آنان تنظیم کنیم بلکه ما تابع مقررات بین‌المللی در چارچوب منافع و قوانین کشورمان هستیم و اگر آنان نخواستند مذاکره کنند خودشان می‌خواستند اما آنان هستند که به دنبال مذاکره بودند و ما به درخواست آنان براساس قوانین و مقررات بین‌الملل پاسخ دادیم.

وی همچنین در تشریح دیدار خود با نماینده دبیرکل سازمان ملل در امور افغانستان گفت: این نماینده که جدیدا منصوب شده در تلاش است اقداماتی انجام دهد تا امنیت در  افغانستان برقرار شود و دولت افغانستان مستقر و پابرجا شود.

ولایتی با بیان اینکه دولت‌های همسایه باید در جهت استقرار پایداری و استحکام پایه‌های حکومت افغانستان به این دولت نوپا کمک کنند تصریح کرد: جمهوری اسلامی ایران از ابتدای زمان بحران افغانستان به این دولت کمک کرده و اکنون بار سنگینی را پذیرفته است. اول آنکه پذیرش آوارگان افغانی را پذیرفته و از سویی در جهت مبارزه با مواد مخدر گام برداشته است.

رئیس مرکز تحقیقات استراتژیک مجمع تشخیص ادامه داد: دولت افغانستان به دنبال مواد مخدر نیست اما برخی از افراد در این کشور برخلاف قانون ترتیباتی را برای قاچاق مواد مخدر به سایر نقاط دنیا انجام می‌دهند که جمهوری اسلامی ایران جدی‌ترین مقابله را در این زمینه انجام داده است.

ولایتی همکاری با سازمان ملل و سازمان‌های بین‌المللی را در کاهش آسیب‌های مواد مخدر موثر خواند و تصریح کرد: منتظر هستیم تا رئیس‌جمهور افغانستان به دعوت رئیس‌جمهور ایران به کشورمان سفر کنند تا بتوانند موضوعات مختلفی را از جمله قراردادی را در زمینه آب‌های دو کشور مانند هیرمند و هریر رود انجام دهند و افغانستان، ترکمنستان و ایران بتوانند طبق قوانین بین‌المللی از این امر استفاده کنند.

وی در پایان ابراز امیدواری کرد. این تلاش‌ها در جهت اتحاد مردم افغانستان نقش مهمی را ایفا کند.

تعداد بازدید از این مطلب: 137
بازدید : 137
رامین رها
21:33
یک شنبه 3 اسفند 1393

خبرگزاری فارس: رشد منفی 9 درصد را به مثبت 3 درصد رساندیم/ تورم از 40 درصد به زیر 16 درصد رسید/کار دولت شبیه معجزه استبه گزارش خبرنگار حوزه دولت خبرگزاری فارس، حسن روحانی رئیس‌جمهور کشورمان در اجلاس اقتصاد مقاومتی در روابط منطقه‌ای با تأکید بر نقش استانداران و سفرا که بعداز ظهر امروز (یکشنبه) در محل وزارت کشور برگزار شد، اظهارداشت: دولت برای اجرای نظرات مردم ایران و وعده‌هایی که به مردم در انتخابات داده بود که با رای مردم مصوب ملت ایران شد، در زمینه‌های مختلف هم برنامه‌ریزی می‌کند و هم در اجرا از همه توانش استفاده می‌کند.

وی افزود: این دولت معتقد است که توان دولت در سایه سرمایه‌ اجتماعی و جلب و جذب افکار عمومی و همکاری مردم بوده است و ما معتقدیم تاکنون اینچنین بوده و مردم در همه صحنه‌ها حضور داشته‌اند و با همه وجود از دولت حمایت کردند.

 روحانی تاکید کرد: تمام موفقیت‌های دولت در سایه همکاری مردم، حضور آنان در صحنه و حمایت‌های مقام معظم رهبری بوده است و اگر عنایت خداوند را نداشتیم و اگر این سرمایه‌ها را نداشتیم نمی‌توانستیم به توفیقی که مدنظر ماست برسیم.

رئیس‌جمهور خاطرنشان کرد: امروز مرکز آمار کشور اعلام کرد که تورم 12 ماه، به 15.5 درصد رسیده است. این در حالی است که وعده‌ای که ما به مردم داده بودیم این بود که در سال 93 تلاش کنیم تورم را به 25 درصد برسانیم.

وی با اشاره به بحث‌های صورت گرفته در حوزه برنامه‌ریزی اقتصادی گفت: ما توانستیم تورم بالای 40 درصد را به زیر 16 درصد برسانیم (این آمار مربوط به بهمن‌ماه امسال است) که از نظر کارشناسان داخلی و خارجی این کار دولت از لحاظ اقتصادی شبه معجزه است البته این اقدام، کار ملت است و دولت تنها خادم مردم است.

روحانی با بیان اینکه کشور در سال 91 و 92 از لحاظ رشد اقتصادی منفی 9 بوده است گفت: چه کسی فکر می‌کرد که ما منفی 9 درصد را در 2 سال به رشد مثبت برسانیم. رشد 6 ماه اول امسال ما نسبت به سال گذشته 4 درصد بوده است و پیش‌بینی برای پایان سال نیز رشد مثبت است.

رئیس‌جمهور با بیان اینکه وعده‌ای که ما به مردم داده بودیم بهبود معیشت آنها بود گفت: وعده ما این بود که مردم بتوانند زندگی راحت‌تری داشته باشند و کشور در مسیر رشد و توسعه جامع و همه‌جانبه قرار گیرد.

وی بزرگترین سرمایه دولت را سرمایه اجتماعی عنوان کرد و خطاب به استانداران گفت: من در اینجا یکبار دیگر اعلام می‌کنم که از نظر ما فرقی بین این جناح و آن جناح، این حزب و آن حزب نمی‌کند. هر جناحی که بیشتر به ملت خدمت کند از نظر ما جناح برتر است.

روحانی تصریح کرد: عنوان و مارک برای ما مطرح نیست و ما هیچ خادمی را حق نداریم از خدمت محروم کنیم. مسئولان اجرایی باید افرادی باشند که به رای مردم در سال 92 معتقد هستند.

رئیس‌جمهور با بیان اینکه ما به سوابق و وابستگی سیاسی و جناحی افراد کاری نداریم، گفت: اگر کسی اعتقاد به رای مردم ندارد می‌تواند در کشور فعالیت کند اما نمی‌تواند در مدیریت سطح بالای کشور باشد چرا که مردم قبول نمی‌کنند.

روحانی گفت: اگر کسی 24 خرداد و رأی مردم را قبول ندارد باید در سمت دیگری خدمت کند، سمت زیاد است می‌توانند در پست دیگری خدمت کنند ولی مردم این را نمی‌پذیرند که رأی مردم را قبول نداشته باشند زیرا ما بار سنگینی را به دوش گرفته‌ایم.

وی افزود: وقتی فردی مسئولیتی را برعهده می‌گیرد در برابر خداوند و ملت بار امانت سنگینی بر دوش دارد و ما باید این بار امانت را به مقصد رسانده و به وعده خود وفا کنیم، اگر خدای ناکرده از سوی مسئولان اجرایی کشور به مطالبات مردم و وعده دولت یازدهم سستی در کار ایجاد شود اولین ضربه مهم به اعتماد عمومی و سرمایه اجتماعی است.

روحانی با بیان اینکه سرمایه اجتماعی بزرگترین سرمایه دولت است گفت:‌ امید ما در سایه سرمایه اجتماعی ایجاد شده و ادامه می‌یابد و تدبیر ما نیز برای تقویت سرمایه اجتماعی است.

رئیس‌جمهور اضافه کرد: اگر مردم در کنار دولت دست به دست یکدیگر دهند از تمام مشکلات عبور می‌کنیم، البته مشکلات فراوانی پیش رو داریم، رشد مثبت دو یا سه درصد قابل قبول نیست.

وی گفت: فعلاً به دنبال این هستیم تا چاله چوله‌هایی که قبلاً به وجود آمده را هموار کنیم تا ماشین توسعه سرعت بگیرد،‌ وقتی زمین هموار می‌شود دیگر کسی نمی‌پذیرد که سرعت کم باشد، اکنون استدلال روشن داریم و می‌گوییم رشد منفی 9درصد را به 2 یا 3 درصد رساندیم.

رئیس‌جمهور اظهار داشت: گام‌های اولیه رونق اقتصادی آغاز شده است و باید سرعت بگیرد و روابط خارجی باید به نقطه‌ای برسد که ما به مردم وعده دادیم یعنی تعامل سازنده ما با جهان که از طرف ما 100درصد آغاز شده و باید شرایطی فراهم کنیم که جهان هم همین حرکت را به سمت ما داشته باشد که این کار شدنی است.

وی با بیان اینکه در مذاکرات هسته‌ای در چارچوب منافع و عزت ملت پیش می‌رویم گفت: ترکیب هیأت مذاکره‌کننده نشان از اراده قاطع ملت ایران برای تعامل سازنده با جهان دارد.

روحانی خاطرنشان کرد: من از زحمات شبانه‌روزی سربازان خط مقدم دیپلماسی سپاسگزاری می‌کنم و ملت ما نیز در برابر این مجاهدان خط مقدم هم حمایت می‌کنند و هم به بیانی تشکر می‌کنند.

وی تصریح کرد: البته اقلیت اندک را همیشه داریم و نباید نگران باشیم، به هر حال در کشور دموکراسی و آزادی برقرار است و نظرات بیان می‌شود که یکسان هم نیست و ما نباید همه چیز را با 100درصد افکار بسنجیم بلکه کشور را با اکثریت قاطع قابل قبول اداره می‌کنیم.

وی با بیان اینکه در زمینه هستة‌ای حمایت مردم بر اساس نظرسنجی‌ها بیش از 80 درصد است اظهار داشت: دولت در مسیری حرکت می‌کند که اکثریت قاطع مردم از آن حمایت می‌کنند.

وی با تأکید بر اهمیت سیاست داخلی گفت: کار ما فقط اقتصاد و سیاست خارجی نیست،‌ باید به نقطه وحدت بیشتر در جامعه برسیم و نگذاریم انشقاق در جامعه به وجود آید.

روحانی ایجاد دولت آشتی را یکی دیگر از وعده‌های دولت یازدهم برشمرد و گفت: این دولت می‌خواهد جناح‌ها و گروه‌ها را به هم نزدیک کند بنابراین حرکت ما باید به سمت اجرای برنامه‌ای باشد که به مردم وعده دادیم و مردم با رأی خود آن را مصوب کردند.

وی افزود: برای دستیابی به اقتصاد مقاومتی و پیشرفت در زمینه روابط با دیگران باید چه کنیم؟ اینکه برخی فکر می‌کنند بدون رابطه با بیرون می‌توان به توسعه رسید اشتباه است، می‌توان زندگی بخور و نمیر داشت یا از جیب مردم برداشت کرد، می‌شود 9درصد ثروت مردم را کاهش داد اما بیش از این امکان‌پذیر نیست، ما اگر می‌خواهیم زندگی بخور و نمیر با نون و پنیر داشته باشیم می‌توان کشور را اداره کرد ولی اگر می‌خواهیم به رشد قابل قبول 4 یا 5 درصد برسیم باید برنامه‌ریزی گسترده داشته باشیم.

روحانی گفت: در چشم‌انداز بیست ساله قرار بود رشد ما 8 درصد شود ولی حالا شاید در کل 2.5درصد در 10 سال اول چشم‌انداز کافی نیست، آیا ما به دنبال  این بودیم؟ در هر برنامه‌ای نیمه اول شتاب بیشتری دارد و نیمه دوم دوران جوانی برنامه تمام شده است.

رئیس‌جمهور ادامه داد:‌ البته مردم در صحنه هستند و باید با عمل و برنامه به توسعه رسید، بر اساس قانون اساسی برنامه به عهده رئیس‌جمهور و اجرا به عهده مجریان است. بنابراین شما استانداران و سفرا مسئولیت سنگینی در داخل و خارج کشور به عهده دارید.

وی افزود:‌ اگر رشد و توسعه می‌خواهیم رابطه با جهان مد نظر است همانطور که از دیرباز از زمان جاده ابریشم و هرچه تاریخ به یاد داریم یکی از راه‌های توسعه کشور تجارت بین‌المللی بوده و حتی دوران قبل اسلام نیز شهر مکه به دلیل تجارت رشد داشته است.

روحانی گفت: بدون اقتصاد روابط فرهنگی و منطقه‌ای و توسعه علم امکان ندارد کشوری در انزوا به توسعه قابل قبول برسد، البته کسی نمی‌تواند ما را منزوی کند ولی بدون تدبیر ممکن است خودمان خودمان را منزوی کنیم.

رئیس‌جمهور خاطرنشان کرد: ما جایگاهی در دنیا داریم که می‌توان از ایران به عنوان قلب منطقه یا حتی قلب جهان از نظر ژئوپلتیک و استراتژیک نام برد، بسیاری از خطوط از کشور ما عبور می‌کند و فضای ایران بهترین مسیر برای خطوط هوایی است، ایران می‌تواند آسیا را به اروپا و مدیترانه وصل کند، با خط راه‌آهن چین را به ایران و خلیج فارس متصل کردیم و دنیا به دریای عمان متصل شده است پس جایگاه مهمی در توسعه داریم.

وی افزود: ایران ثابت کرده است که قصد تعرض به هیچ کشوری را ندارد و توسعه ایران به ضرر هیچ کشوری نیست بلکه ایران به دنیا نیز کمک کرده است و حتی از نظر علمی یکی از مراکز بزرگ دنیا بوده به طوریکه در یکی از کتابخانه‌های هند شامل 25هزار نسخه خطی دیدم که بیشتر کتاب‌ها به زبان فارس و از سوی دانشمندان ایرانی است.

رئیس‌جمهور گفت: 200 سال است علیه هیچ کشوری جنگ را آغاز نکردیم و فقط اگر دیگران تجاوز کردند دفاع کردیم و اولین قدم در سیاست خارجی ما روابط خوب با همسایگان است زیرا بسیاری از امور اقتصادی، سیاسی و اجتماعی بدون همکاری با همسایه‌ها امکان‌پذیر نیست ولی ما به دنبال منفعت یک طرفه نیستیم.

وی گفت: بازی برد برد فقط در مذاکرات هسته‌ای نیست. می‌خواهیم روابط در جهان برد برد باشد، نمی‌خواهیم سر کسی کلاه بگذاریم ولی سلطه کسی را هم نمی‌پذیریم.

رئیس‌جمهور تصریح کرد: اگر ما توریسم و مسئله گردشگری را تقویت کنیم و توریست کشورها را جذب کنیم و توریست ما نیز به کشورهای همسایه برود، این به نفع هر دو کشور است و الان ایران و عراق همینگونه است. همچنین همین رابطه‌ای که با عربستان صعودی داریم از اینکه زائران ما به آنجا می‌روند و زائران آنان نیز به کشور ما می‌آیند.

روحانی با بیان اینکه ما می خواهیم گردشگری را توسعه دهیم گفت: ما می‌خواهیم مردم ما فرهنگ‌های همسایگان خودشان را هم بهتر ببینند و هم بهتر معرفی کنند. ما به دنبال نفع دوطرفه هستیم. بخشی از بار این مسئولیت بر عهده دولت‌ها و بخش دیگر آن نیز بر دوش استانداران استان‌های مرزی است.

وی در ادامه تصریح کرد: ما باید کاری کنیم که استان‌های مرزی ما باعث توسعه استان مرزی کشور همسایه شود و بالعکس. اگر ما بتوانیم با همسایگان‌مان ایجاد اعتماد کنیم که آنان بدانند برنامه‌های ما به نفع ملت آنان است (که غیر از این هم جمهوری اسلامی قصد دیگری ندارد) آنان نیز همینگونه عمل خواهند کرد.

رئیس‌جمهور با بیان اینکه در دولت یازدهم روابط ما با بسیاری از کشورهای همسایه بسیار صمیمی‌تر، نزدیکتر و در سطح بالاتری نسبت به دو سال گذشته قرار دارد گفت: ما تلاش می‌کنیم این سطح روابط را توسعه دهیم. رابطه ما با همه کشورهای همسایه باید صمیمی باشد و سرویس‌های امنیتی و نیروهای انتظامی و مرزبانی ما باید کاملا همکاری کنند.

روحانی در ادامه تاکید کرد: مبنا و پیام این دولت به کشورهای همسایه این است که ما توسعه روابط در تمامی ابعاد را خواستاریم. امروز ما می‌توانیم در زمینه سلامت و پزشکی به کشورهای همجوار خدمت کنیم. ما شرایط مناسبی از لحاظ بخش پزشکی داریم. همچنین ما می‌توانیم از لحاظ علمی از دیگر کشورها استفاده کنیم و این کار عمدتا برعهده استانداران مرزی و سفرای ما در کشورهای همجوار است.

وی با بیان اینکه باید برای رسیدن به رابطه صمیمی و مطلوب با کشورهای همسایه و رسیدن به رابطه راهبردی با برخی کشورهای همسایه تلاش کنیم گفت: ما با برخی کشورها در مسیر ارتباط راهبردی هستیم و با برخی کشورها در ارتباط نزدیکتر و سطح بالا قرار داریم. البته باید با یکی دو کشور به سمت اعتماد‌سازی بیشتر و حل مسائل پیش برویم و این کار با ایجاد اعتماد با کشورهای همسایه امکان‌پذیر خواهد بود.

رئیس‌جمهور با اشاره به لزوم استفاده از نخبگان محلی خاطرنشان کرد: باید هم برای توسعه استان‌های مرزی و هم توسعه روابط با کشورهای همسایه از نخبگان محلی استفاده کنیم. اینگونه نیست که دولت عالم علوم اولین و آخرین باشد. تجربه و علم ما محدود است به همین خاطر استانداران ما باید با نخبگان استانی‌شان در رابطه مستقیم باشند و انتقاد آنان را بپذیرند.

روحانی در ادامه سخنان خود خاطرنشان کرد: در کنار این موارد آنجایی که ما می‌توانیم کار را به استاندار‌ها واگذار کنیم باید آن عمل را انجام دهیم. چرا که استان‌ها باید بتوانند روی پای خود بایستند و دست‌شان علاوه بر تصمیم‌سازی در تصمیم‌گیری نیز باز باشد.

وی در ادامه با اشاره به تاکید مقام معظم رهبری بر لزوم استفاده از بخش خصوصی تصریح کرد: هر کاری اگر شدنی است به مردم واگذار کنیم و اینقدر خست به خرج ندهیم. همه دولت‌ها گفتند می‌خواهیم کار را به مردم واگذار کنیم اما نشد. آنچنان بعضی مسئولین اجرایی دو دستی مسئولیت را چسیبدند. لازم است مقداری انگشتان دست‌تان را باز کنید و بگذارید کاری که بخش خصوصی باید انجام دهد، این کار را بکند.

رئیس‌جمهور ادامه داد: اتاق‌های بازرگانی استان‌هایتان را فعال‌تر کنید تا بتوانید کار را به مردم واگذار کنید و شما کار را به بخش خصوصی واگذار کنید و مرکزیت هم کار را به شما واگذار کند.

روحانی با حساس خواندن سال آینده در خصوص برگزاری دو انتخابات مجلس شورای اسلامی و خبرگان رهبری گفت: انشاءالله این امور نیز به احسن وجه پیش برود و البته این نکته را هم نباید فراموش کنیم که رشد و توسعه ما در سایه امنیت بهتر است.
-

تعداد بازدید از این مطلب: 114
بازدید : 114
رامین رها
23:22
جمعه 1 اسفند 1393

خبرگزاری فارس: بودجه محیط‌ زیست صرف کارهای سیاسی می‌شود/خانم ابتکار می‌خواست بودجه روستاها را به NGO ها بدهد

امیرحسین قاضی‌زاده‌هاشمی نماینده مردم مشهد در مجلس شورای اسلامی در گفت‌وگو با خبرنگار پارلمانی خبرگزاری فارس، با اشاره به جوسازی‌های صورت گرفته توسط برخی مطبوعات و رسانه‌ها تحت عنوان کاهش بودجه سازمان محیط زیست برای مبارزه با ریزگردها توسط مجلس، اظهار داشت: منابعی که سازمان محیط زیست قصد داشت جهت تأمین این بخش از بودجه خود بردارد از محل منابع شهرداری‌ها و دهیاری‌ها بود.

وی با اشاره به اینکه سازمان محیط زیست در نظر داشت 60 میلیارد تومان مبلغ مورد بحث را از بودجه روستاها و شهرهای کوچک برداشته و به سازمان‌های مردم‌نهاد اختصاص دهد و بعداً از محل اخذ عوارض ملی جای آن را پر کند، افزود: این مبلغ، جزء منابع پایه‌ای که دولت بخواهد از محل منابع خودش در اختیار سازمان محیط زیست بگذارد، نبود.

قاضی‌زاه هاشمی با تأکید بر اینکه برای حل مشکلات زیست‌محیطی از جمله مسئله ریزگردها نباید از بودجه روستاها برداشت کرد، گفت: روستاها همین الان برای عمران و آبادانی دچار کمبود بودجه هستند، حال سازمان محیط زیست برای سازمان‌های مردم‌نهاد، می‌خواهد همین بودجه اندک را نیز از روستاها بگیرد و در جای دیگر خرج کند.

چرا سازمان محیط زیست از بودجه امسال صرف مقابله با ریزگردها نکرد؟

وی با یادآوری اینکه سازمان محیط زیست می‌خواست 60 میلیارد تومان را به صورت آزادانه در اختیار سازمان‌های مردم‌نهاد قرار دهد، گفت: از آن گذشته، بودجه‌ای که دیروز مجلس به حذف آن رای داد مربوط به سال بعد است و سوال اینجاست که چرا سازمان محیط زیست منابعی که امسال در اختیار دارد را صرف مقابله با ریزگردها نمی‌کند و از انجام وظیفه شانه خالی می‌کند؟

عضو کمیسیون اجتماعی مجلس تصریح کرد: واقعیت این است که سازمان محیط زیست تبدیل به سازمانی سیاسی شده که بودجه بی‌حساب و کتاب در اختیار می‌گیرد و به جای صرف این هزینه برای مستضعفان و محرومان برای کارهای سیاسی خرج می‌شود.

حجم عمده مشکلات زیست‌محیطی امروز کشور ماحصل مدیریت خانم ابتکار است

قاضی‌زاده هاشمی با تاکید براینکه مجلس در برابر این گونه سیاسی‌کاری‌ها هوشیار است گفت: پیشنهاد آقای نادران پیشنهاد خوبی بود چراکه گویی پس از چند دوره تصدی خانم ابتکار بر سازمان محیط زیست ایشان نشان داده است که به تنها کاری که نمی‌پردازد خود محیط زیست است و حجم عمده مشکلات زیست‌محیطی امروز کشور ماحصل مدیریت خانم ابتکار است.

وی خاطرنشان کرد: خانم ابتکار بیشتر به فکر همراهی کردن بنگاه‌های سیاسی است لذا بهتر است ایشان به معاونت سیاسی رفته و فردی کارشناس و خبره جایگزین ایشان در سازمان محیط زیست شود.

تعداد بازدید از این مطلب: 126
بازدید : 126
رامین رها
23:21
جمعه 1 اسفند 1393

خبرگزاری فارس: پایان دور اول رایزنی‌های ایران و آمریکا و معاون موگرینی در ژنو/مذاکرات 18:30 به وقت تهران از سر گرفته می‌شود

گروه سیاست خارجی / حوزه انرژی اتمیپایان دور اول رایزنی‌های ایران و آمریکا و معاون موگرینی در ژنو/مذاکرات 18:30 به وقت تهران از سر گرفته می‌شود

دور اول رایزنی‌های ایران و آمریکا در سطح معاونان وزرای خارجه و کارشناسان و با حضور معاون مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا در ژنو پایان یافت و قرار است این مذاکرات ساعت 18:30 به وقت تهران از سر گرفته شود.
خبرگزاری فارس: پایان دور اول رایزنی‌های ایران و آمریکا و معاون موگرینی در ژنو/مذاکرات 18:30 به وقت تهران از سر گرفته می‌شود

به گزارش خبرنگار گروه سیاست خارجی خبرگزاری فارس، دور اول رایزنی‌های ایران و آمریکا در سطح معاونان وزرای خارجه و کارشناسان درباره برنامه هسته‌ای ایران در ژنو پایان یافت.

 در این مذاکرات هلگا اشمیت معاون فدریکا موگرینی مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا نیز حضور دارد.

دو طرف در دو سطح کارشناسی و معاونان مجموعا 5 ساعت به گفت‌وگو پرداختند و قرار است مذاکرات 18:30 به وقت تهران از سر گرفته شود.

سید عباس عراقچی و مجید تخت روانچی معاونان وزیر خارجه ایران و وندی شرمن معاون وزیر خارجه آمریکا ساعت 11 صبح امروز به وقت محلی (13:30 به وقت تهران) برای پنجمین بار پس از تمدید هفت ماهه توافق ژنو به گفت‌وگو پرداختند.

قرار است این مذاکرات فردا (شنبه) نیز ادامه یابد و روز یکشنبه نیز قرار است سیزدهمین دور مذاکرات جامع هسته‌ای با حضور ایران و گروه 1+5 در ژنو برگزار شود.

محمدجواد ظریف وزیر امور خارجه ایران و جان کری همتای آمریکایی او نیز روزهای یکشنبه و دوشنبه سوم و چهارم اسفند ماه در شهر ژنو دیدار و گفت‌‌وگو خواهند کرد.

تعداد بازدید از این مطلب: 122
بازدید : 122
رامین رها
23:20
جمعه 1 اسفند 1393

خبرگزاری فارس: ایران با غلبه بر ترکیه به عنوان سوم دست یافت

به گزارش خبرنگار ورزشی خبرگزاری فارس، روز دوم و پایانی رقابت های جام جهانی کشتی فرنگی از صبح امروز با برگزاری مسابقات تعیین رده های پنجم تا هشتم در سالن 12 هزار نفری آزادی تهران پیگیری شد که تیم های مجارستان، سوئد، آلمان و ارمنستان به ترتیب عناوین پنجم تا هشتم را کسب کردند.

تیم ملی کشورمان نیز از ساعت 16:30 دقیقه در دیدار رده بندی به مصاف ترکیه رفت که با پیروزی مقابل حریف 6-2 پیروز شد و به عنوان سوم این رقابت ها دست یافت.

فرنگی کاران کشورمان در این دیدار پیش از پایان مسابقات هشت وزن با توجه به کسب 5 پیروزی در 6 وزن اول عنوان سومی خود را مسجل کردند تا مسابقات سایر اوزان به صورت تشریفاتی برگزار شود.

برای ایران در این دیدار محسن حاجی پور در 55، افشین بیابانگرد در 66، پیام بویری در 71 و حبیب الله اخلاقی به پیروزی دست یافتند و یوسف اخباری مغلوب حریفش شد.

* نتایج انفرادی این دیدار به شرح زیر است:

59 کیلوگرم:

محسن حاجی پور، برنده - آیهان کاراکوش (6 بر صفر؛ با ضربه فنی به پیروزی رسید)

66 کیلوگرم:

افشین بیابانگرد، برنده - آتاکان یوکسل (حریف ترکیه ای روی تشک حاضر نشد)

71 کیلوگرم:

پیام بویری، برنده - یونس اوزیل، نایب قهرمان 2014 جهان (6 بر صفر)

75 کیلوگرم:

یوسف اخباری - امره کوش، برنده (برنز 2013 جهان) ( 7 بر 2)

80 کیلوگرم:

حبیب الله اخلاقی، برنده - اصلان آتم (10 بر 2)

85 کیلوگرم:

داود عابدین زاده، برنده - متهان باشار (2 بر صفر)

98 کیلوگرم:

مهدی علیاری برنده- فاتح باشکوی (علیاری پیروز شد)

130 کیلوگرم:

بهنام مهدی زاده - رضا کایالپ برنده(کایالپ 10 بر 2 پیروز شد)
-

تعداد بازدید از این مطلب: 109
بازدید : 109
رامین رها
23:18
جمعه 1 اسفند 1393

خبرگزاری فارس: بودجه 94 علامتی دال بر مقاومت به دشمن نمی‌دهد/کسری واقعی بودجه 89 هزار میلیارد تومان

به گزارش خبرنگار پارلمانی خبرگزاری فارس، احمد توکلی نماینده مردم تهران و عضو کمیسیون برنامه و بودجه مجلس شورای اسلامی گزارشی از لایحه بودجه 1394 به مردم ارائه داد.

متن این گزارش به شرح ذیل است:

بسم‌الله الرحمن الرحیم

ضعف‌های تاریخی بودجه و بودجه‌ریزی در ایران

 

گزارش به مردم، بودجه 94 – 1

امسال کمیسیون تلفیق شکل تاره‌ای به خود گرفت. تا سال قبل کمیسیون تلفیق متشکل بود از 29 عضو کمیسیون برنامه و بودجه که از هر کمیسیون دیگر دو نفر بدان اضافه می‌شدند که جمعا 55 نفر بودند.

متعاقب اینکه نمایندگان گنجاندن طرح‌ها و پروژه‌های مربوط به حوزه انتخابیه برخی از اعضای کمیسیون برنامه و بودجه را مشاهده کردند و اینکه اکثریت اعضای تلفیق با این کمیسیون بود (29 در برابر 26)، با تقدیم طرح اصلاحی و تصویب آن در مجلس سهم کمیسیون برنامه و بودجه را به 9 نفر کاهش دادند و در عوض سهم هر کمیسیون دیگر را به 3 نفر رساندند. البته این کار با منطق تشکیل کمیسیون بودجه ناسازگار است. در کمیسیون بودجه بحث شد که چه کنیم؟

پیشنهادی که سهمیه‌بندی کنیم تا همه  اعضا در تلفیق‌های بعدی لااقل یکبار شرکت کنند رأی آورد! سه بار مخالفت بنده و برخی دیگر بی‌نتیجه ماند. جوهر استدلال بنده این بود که اینکه شما مجربان و متخصصان امر را حذف کنید نه با عقل، نه با علم و نه با نگاه دینی، با هیچکدام سازگار نیست. نتیجه شگفت‌آور بود : در انتخاب 9 نفر، تمام متخصصان و مجربان: غلامرضا مصباحی‌مقدم، هادی قوامی، محمدقسیم عثمانی، احمد توکلی، علی‌محمد احمدی، جعفر قادری، الیاس نادران و رضا عبداللهی همگی بیرون ماندند. تنها استثنا رئیس کمیسیون، غلامرضا تاجگردون بود. در کمیسیون غیر از رئیس که تجربه طولانی کار در برنامه و بودجه را داشت، تنها یکی دو نفر متخصص اقتصادی عضویت داشتند. البته تک توک افراد نسبتاً تجربه اندوخته دیگر هم بودند.

بحمدالله در این دولت، امسال نیز مانند پارسال، لایحه بودجه در موعد قانونی تقدیم مجلس شد ولی نه دولت از فرصت بودجه‌ریزی برای رسیدگی جدی به مسائل کشور به خوبی استفاده کرد و نه مجلس توانست از این فرصت برای حل مشکلات اصلی مردم بهره لازم را ببرد.

بودجه یک رکن بزرگ سیاست‌گذاری و هدایت اقتصاد کشور و بالاترین سطح گفتگوی قوه مقننه و مجریه درباره مسائل کشور، شیوه اداره کشور و اولویت‌های کشور است. گر چه به همت دولت و همراهی شرایط عمومی، نرخ رشد ظاهراً مثبت و نرخ تورم کاهش یافته است، ولی رکود تورمی کشور همچنان بر گرده بیش از نیمی از مردم صبورمان به درجات مختلفی فشار می‌آورد.

بودجه به عنوان ابزار اصلی سیاست مالی در کنار سیاست‌های پولی مستقل ولی هماهنگ که در دست بانک مرکزی است همراه با سایر سیاستگذاری‌های مناسب می‌توانند تورم را مهار کنند و رکود را کاهش دهند.

به نظر می‌رسد دولت نه تنها از فرصت تهیه و تصویب بودجه برای طرح مسائل کشور و تصمیم‌گیری‌های اساسی استفاده نکرده است و کمیسیون تلفیق نیز تقریباً مانند هر سال اثر اندکی داشته است بلکه مانند هر سال، نگاه صرف اداری و روزمره­‌گی در بودجه‌ریزی حاکم است که می‌تواند کشور را در معرض آسیب‌های بیشتری قرار دهد.

شاهدش سهم مسائل کلان در برابر سهم وصله پینه‌های انجام شده در مباحث تلفیق است. در تلفیق معمولاً احکام و ارقام پیشنهادی لایحه دولت و یا پیشنهادهای کمیسیون‌ها بدون بیان آثارش بر متغیرهای کلان مطرح می‌شود مگر نماینده‌ای مطرح کند. یک علتش امساک غیرقانونی دولت در دادن اطلاعات پشتیبان لایحه است.

اگر پیشنهاد لایحه یا کمیسیون‌ها یا نمایندگان درآمدی باشد بیشتر درباره امکان‌پذیری‌اش و اگر هزینه‌ای باشد بیشتر درباره ضرورتش حرف زده می‌شود! اینکه چه اثری بر تولید و اشتغال دارد، یا چه اثری بر تورم می‌گذارد، یا چه بازتابی بر رفتار و فعالیت بخش خصوصی خواهد داشت، کمتر موضوع بحث است. البته از حق نگذریم، نمایندگان نسبت به توزیع درآمد و فقر بالنسبه حساسیت بیشتری دارند.

متأسفانه بیماری مزمن موجود در مسیر تهیه و بررسی و تصویب بودجه چنان پادار شده است که بیشتر ایرادات در لایحه 94 و گزارش تلفیق در باره آن، کم و بیش مشابه بودجه‌های پیشین است، گر چه در ساختار فعلی نقش مجلس در بودجه‌ریزی ناچیز است اما اگر مجلس بخواهد به وظیفه خویش عمل کند باید در بررسی خود جهات تورم‌زا و رکودافزای لایحه را تشخیص و آنها را اصلاح کند و جهات ضدتورمی و ضدرکودی آن را تقویت نماید. اما به دلایل زیر چنین نبوده است:

1. نخستین موضوع آن است که در شرایط تحریم و در حالی که طرف مذاکره دائماً تهدید می‌کند، این بودجه علامت خاصی دال بر مقاومت و جدی گرفتن جنگ سیاسی و اقتصادی موجود به دشمن نمی‌دهد. حتی درباره قیمت نفت در نظر گرفته شده گر چه ظاهراً آن را 40 دلار در نظر گرفته‌اند ولی چون اجازه مصرف مطالبات را داده­‌اند، سهم صندوق توسعه ملی از 32 درصد به 20 درصد کاهش و آن را به دولت داده‌اند، همچنین نرخ ارز را 200 تومان بالا برده‌اند، اتکای به نفت افزایش یافته است.

2. موضوع دوم، همان روش نادرست در تهیه و بررسی لایحه است که اشاره شد. بودجه آینه‌ای است که سیاست­‌های دولت را برای اداره جامعه و همچنین اولویت امور را در نگاه مسئولان کشور در لباس اعداد و ارقام و ردیف‌ها و جداول بازتاب می‌دهد. یعنی مثلاً به میزانی که به منابع نفتی تکیه شود، میزان اولویت اقتصاد مقاومتی، یا اندازه سهمی از مصارف که به کارهای عمرانی اختصاص یابد (ارقام جدول منابع-مصارف)، درجه اهمیت اشتغال در نزد بودجه‌ریزان آشکار می‌شود. یا ملاحظه و مقایسه ارقام مربوط به بخش درمان و آموزش و پرورش نشان می‌دهد که سلامت و قشر پرستار و پزشک در نزد سیاستگذاران اولویت داشته‌اند یا تعلیم و معلمان.

اما متأسفانه اعظم وقت دولت و تقریباً تمام وقت کمیسیون تلفیق صرف احکام لایحه می‌شود که عموماً غیربودجه‌اند و از ارقام چشم‌پوشی می‌شود. متأسفانه معمولاً در مجلس بر این احکام افزوده می‌شود. امسال در کمیسیون تلفیق، به 22 تبصره دولت، 19 تبصره دیگر افزوده شد. با این فرق که اکثر تبصره‌هایی که در کمیسیون پیشنهاد می‌شود، با لابی آشکار و پنهان دستگاه‌های اجرایی است و از مناسبات ناسالم مصون نیست.

در این میان آنچه که واقعاً بودجه است یعنی ارقام و جدول‌ها مغفول است. تنها در یکی دو جلسه آخر با لابی بخش‌های دولتی یا نمایندگان که گاهی شکل ناپسندی هم دارد، اندکی جابجایی در ردیف‌ها صورت می‌گیرد. در واقع بودجه اساساً بررسی نمی‌شود و به جای آن قانونگذاری صورت می‌گیرد. روشی که ناقض مواد متعدد قانون آیین‌نامه داخلی و اصول قانون اساسی است که تخلف بسیار بزرگی است.

همچنین این رویه موجب نادیده گرفتن اصول و قواعد علمی، رشد بی‌انضباطی مالی، اتلاف منابع و فساد، تضعیف ثبات و افزایش ریسک و نااطمینانی و در یک کلام تشدید رکود و تورم می‌شود.

شورای محترم نگهبان در اظهارنظر مورخ 13/ ا/92 خویش درباره مصوبه بودجه سال 93، تعداد 19 بن‌ شامل چند 10 حکم را که قانونگذاری و غیربودجه‌ای تشخیص داد، خلاف قانون اساسی اعلام کرد و در انتهای اظهارنظر خویش آورده است:

«نظر به اینکه هر ساله در بودجه کل کشور مواردی که فاقد ماهیت بودجه‌ای است، منظور می‌شود که همواره از طرف این شورا مورد اشکال قرار می‌گیرد، شایسته است دولت و مجلس محترم ترتیبی اتخاذ نمایند موارد مذکور به صورت لایحه یا طرح قانونی مورد بررسی قرار گیرند»

در کمیسیون تلفیق از 19 تبصره الحاقی سابق‌الذکر‌، 11  تبصره یا غیربودجه‌ای است یا مغایر اصول قانون اساسی. چنانکه در بررسی طرح الحاق موادی به قانون تنظیم مقررات مالی دولت، که قرار بود بجای همین تبصره‌ها بنشیند، به اخطارهای مکرر بنده کم اعتنایی شد، بعداً شورای نگهبان در 34 بند حدود 60 تغایر با اصول قانون اساسی و احکام غیربودجه‌ای را اعلام کرد.

لایحه قانون بودجه جای قانونگذاری جدید نیست، بلکه باید انعکاس کمّی اجرای قوانین موجود باشد تا ثبات به جامعه القا کند، اطمینان برای سرمایه‌گذاری را افزایش دهد، مسیر سوءاستفاده و بی‌انضباطی مالی را تنگ سازد و از اتلاف منابع محدود دولت بکاهد. متأسفانه به دلیل ضعف‌های مزمن و روحیه مستبدانه در اداره مجلس این مشکل به درستی حل نمی‌شود.

2. منابع تولید در هر کشوری محدود است، هر چه بودجه کل کشور بزرگتر باشد یعنی منابع بیشتری را دولت بکار بگیرد، میدان فعالیت بخش خصوصی تنگ‌تر می‌شود. چون منابع در بخش دولتی بهره‌وری کمتری دارد، بزرگ شدن بودجه بر رشد اثر منفی می‌گذارد. البته از این جهت بودجه کل‌کشور در سال 94، با توجه به نرخ تورم، خوشبختانه دولت امسال بر بودجه کل نیافزوده است.  

3. کسری بودجه ظاهراً صفر است. اما اگر درآمد مالیاتی را از کل منابع کم کنیم و مانده را با هزینه‌ها مقایسه نمائیم کسری واقعی در لایحه آشکار می‌شود که در لایحه نزدیک به 105 هزار میلیارد تومان بود که با تغییراتی که در کمیسیون تلفیق روی داد، تقریباً 89 هزار میلیارد تومان است. یعنی 41 درصد منابع عمومی دولت! از منابع عمومی دولت بقیه منابع یا فروش دارایی نفتی است یا فروش دارایی فیزیکی یا استقراض. دولت به شکل کاملاً غیرعلمی و تبلیغاتی اصرار دارد که بودجه‌اش کسری ندارد.

آیا کسی پیدا می‌شود که مثلا با فروش خودرو خود و گرفتن دستی از همسایه‌اش، جهیزیه دخترش را تهیه کند، ولی مدعی تراز دخل و خرج خویش باشد؟ در اینکه کسری واقعی دولت معمولاً اثر تخریبی بر تولید و قدرت خرید مردم دارد، شکی نیست، ولی میزان آن بستگی به نحوه جبران کسری دارد.

اگر کسری با فروش دلار نفتی به بانک مرکزی جبران شود، بانک مرکزی برای خرید دلارها، اسکناس چاپ می‌کند. یعنی پول پرقدرت خلق می‌کند که 8/5 برابرش نقدینگی اضافه می‌شود. یعنی تورم. هر قدر از این دلارها مجدداً به مردم فروخته شود، واردات اضافه می‌شود که تورم را در کالاهای قابل وارد کردن کم می‌کند ولی اثر رکودی دارد؛ زیرا تولید کالای مشابه داخلی را کاهش می‌دهد.

اما چون برخی از کالاها وارد کردنی نیست مانند زمین و مسکن، قیمتشان بالا می‌رود و تورم از اینجا به سایر بخش‌ها سرایت می‌کند. در وضعیت تحریم چون ارزهای نفتی در دسترس نیست، بانک مرکزی در دفاتر حسابداری دولت را بدهکار می‌کند و اسکناس منتشر می‌کند و به دولت می‌دهد که این اثر مخرب تشدید می‌شود.

اگر جبران کسری بودجه از فروش اوراق مشارکت باشد، پدیده ازدحام خارجی پیش می‌آید. یعنی ظرفیت قرض دادن یا تأمین مالی در هر اقتصادی مثل بقیه چیزها، محدود است. وقتی دولت بیشتر قرض‌مند، دسترسی بخش خصوصی به منابع قرضی و تأمین سرمایه کم می‌شود و اثر رکودی دارد. در عین حال بدهی دولت‌های بعدی را زیاد می‌کند یعنی گشاده‌دستی امروز دولت از جیب نسل آینده.

در بودجه سال آینده، دولت و کمیسیون اجازه انتشار حدود 30 هزار میلیارد تومان اوراق مشارکت و صکوک و اسناد خزانه را برای دولت، شرکت‌های بزرگ دولتی و شهرداری‌ها داده‌اند. در حالی که بخش عمومی تا پایان سال 95 باید 165 هزار میلیارد تومان اصل و فرع بدهد. این یعنی کسری بودجه شدیدتر در سال‌های آینده!

اما فروش سهام. طی 6 سال آخر دولت پیشین، 119 هزار میلیارد تومان سهام فروخته و در بودجه کل خرج شده است یعنی تقریباً سالی 20 هزار میلیارد تومان. حالا در لایحه 94 و گزارش کمیسیون باز هم اجازه داده شده که 18500 میلیارد تومان سهام فروخته یا واگذار شود! همین‌طور اجازه داده شده طرح‌های عمرانی را بفروشند، زمین و ملک بفروشند، اموال منقول و غیرمنقول را بفروشند. وقتی دارایی‌های قابل فروش تمام شود، با هزینه‌های پایدار شده چه خواهیم کرد؟ جز قبول ورشکستگی یا تکیه بیشتر به نفت و بدبختی‌های ناشی از آن چه می‌توانیم بکنیم؟

تعداد بازدید از این مطلب: 133
بازدید : 133
رامین رها
22:52
جمعه 1 اسفند 1393

خبرگزاری فارس: خبرگان باید وجودشان مملو از اطاعت ولی‌امر باشد/ تکیه بر منابع داخلی منافی دیپلماسی نیست/ مردم یمن کمر دشمن را شکسته‌اند

به گزارش خبرنگار سیاسی خبرگزاری فارس، آیت‌الله محمدعلی موحدی کرمانی در خطبه دوم نماز عبادی سیاسی جمعه امروز تهران راهپیمایی 22 بهمن امسال مردم ایران را یادآور حرکتی عظیم، گسترده و معجزه‌آسا عنوان کرد و گفت: شما انقلاب را به بهترین شکل یاری کرده و بزرگ‌ترین دشمنی را به دشمن نشان دادید.

وی با یادآوری اینکه امام راحل می‌فرمودند حفظ انقلاب اسلامی از اصل آن مهم‌تر است، افزود: خدا مردم ما را یاری کرد تا نظام طاغوت را ساقط کنیم و اکنون نیز باید انقلاب را حفظ کنیم.

آیت‌الله موحدی کرمانی وظیفه مردم را تبعیت از ولی فقیه و دقت و بصیرت در انتخاب مسئولان ذکر کرد و با هشدار نسبت به انتخاب اشتباه مسئولین توسط مردم که فاجعه عظمی خواهد بود، گفت: افرادی باید در مجلس خبرگان انتخاب شوند که سراسر وجودشان اطاعت از ولی امر باشد.

وی با استناد به آیه‌ای از قرآن کریم که می‌فرماید اگر به گروهی قدرت می‌دهیم انتظار داریم نماز را برپا کرده و معنویت را بر جامعه حاکم کنند، اظهار داشت: این یک اصل مهم است. هیچ مسئولی نمی تواند بگوید من وظیفه ندارم و آن حوزه خود مسئول دارد. آنچه در رابطه با فرهنگ رخ می‌دهد مسئولین نمی‌توانند از زیر بار آن شانه خالی کنند.

خطیب موقت نمازجمعه تهران با تاکید بر لزوم دقت مسئولین بر روی کنسرت‌ها و عاری بودن آن از دنباله توام با فساد اخلاقی گفت: روی پخش فیلم‌ها نیز باید نظارت شود و اگر صد در صد اسلامی است مجوز به آن داده شود.

وی ادامه داد: مبادا در میان هنرمندان کسانی با سابقه زشت، بد و همکاری با نظام شاهنشاهی و فتنه 88 در جامعه نمایان شوند چراکه مردم از آنان متنفرند.

آیت‌الله موحدی کرمانی با اشاره به اینکه اگر ضعفی در این 36 سال دیده شده است باید بدون تعصب بیان شود، گفت: چه بسا اشتباهاتی داشتیم. همانطور که امام راحل در مورد انتصاب بازرگان گفتند اشتباه کردیم.

وی در این باره افزود: اگر امثال شهید بهشتی و شهید مطهری نیز اشتباه کردند باید مطرح شود؛ شهید بهشتی به کلاهی اعتماد کرد و این اشتباه بود و روی انتخاب افراد باید دقت شود مبادا نفوذی باشند و ضربه خود را بزنند؛ شهید رجایی هم درباره اعتماد به کشمیری اشتباه کرد چراکه کشمیری چنان به دین تظاهر می‌کرد که شهید رجایی در نماز به او اقتدار می‌کرد و بالاخره هم او را آتش زد و سوزاند لذا مسئولین نباید خیلی زود به افراد اعتماد کنند.

خطیب جمعه تهران با گرامیداشت سالروز ولادت حضرت زینب و روز پرستار و تجلیل از شخصیت شیخ فضل‌الله محلاتی او را فردی تلاشگر و فعال که از او به عنوان موتور روحانیت نام برده می‌شد خواند و خاطرنشان کرد: او عاشق امام و ولی امر بود و امام در وصف او گفت که عمر خود را در راه اسلام و انقلاب صرف کرد و از چهره‌های درخشان انقلاب بود.

آیت‌الله موحدی کرمانی با اشاره به مقاومت مردم یمن آن را مایه افتخار خواند و با اشاره به اینکه آنها کمر دشمن را شکسته‌اند از آنها خواست که مواظب توطئه‌های دشمن باشند تا به مقاومت ضربه نخورد.

وی با تبریک پیروزی مقاومت در سوریه علیه داعش و محکومیت انفجار حرمین عسگرین در سالگرد آن نسبت به نابودی و ریشه‌کن شدن داعش که با جنایات خود بدن انسان را می‌لرزاند ابراز امیدواری کرد و تصریح کرد: خاخام یهودی داعش را هدیه الهی می‌داند چراکه فرهنگ اسرائیل را بیان می‌کند و آمریکا از این فرهنگ کثیف حمایت می‌کند.

خطیب موقت نمازجمعه تهران گفت: یک سیاستمدار اسرائیلی می‌گوید بهترین گزینه آن است که پای داعش به بغداد رسیده و همه‌ شیعیان را به قتل برساند اما این جنایت به دامن خودشان برمی‌گردد؛ داعش 11 نفر را زنده زنده سوزاند و 27 پلیس عراقی را کشت و ابوبکر بغدادی چند نفر را به عنوان امیر مکه و مدینه تعیین کرده است که این هشداری است به حکومت عربستان.

وی در بخش دیگری از سخنان خود با یادآوری اینکه رهبر معظم انقلاب فرمودند من به مذاکرات خوشبین نیستم اظهار داشت: اگر مذاکرات به نتیجه رسید که چه بهتر و اگر نه باید به ظرفیت درون تکیه کنیم.

آیت‌الله موحدی کرمانی با تاکید براینکه وضعیت هسته‌ای کشور ما با 10 سال قبل بسیار تفاوت کرده است، گفت: تعلیق را پذیرفتیم اما فهمیدیم که امیدی به اروپا نیست. این هم یک تجربه است. شاید اگر هم تعلیق را نمی‌پذیرفتیم بعضی‌ها حقیقت برایشان روشن نمی‌شد.

وی با اشاره به اینکه تکیه بر درون منافی دیپلماسی نیست بیان داشت: ما امروز تکیه به داخل و نیز منابع و نیروهای فراوان داریم اما آمریکا مشکلات اقتصادی و کسری بودجه داشته و میان او و اروپا اختلاف بسیار است.

خطیب جمعه تهران در پایان با یادآوری جمله‌ای از امیرالمومنین علی (ع) مبنی بر گول نخوردن از دشمن و تشبیه رابطه با دشمن به نزدیکی آب و آتش گفت: حضرت می‌فرمایند دشمن گاه یک قدم نزدیک می‌شود تا تو را غافلگیر کند اما به سادگی به او اعتماد نکن که محال است مهربانی کند ان شالله هیأت ایرانی مراقب هستند.

همچنین  آیت‌الله موحدی‌کرمانی در خطبه اول نمازجمعه تهران نیز با اشاره به الهام‌گیری رهبر کبیر انقلاب اسلامی از قرآن و پیروز شدن نهضت عنوان داشت: کشورهای ضعیف که خود و مردمشان را باور ندارند به آمریکا پناهنده می‌شوند. در حالی که این کشور خودش را هم نمی‌تواند حفظ کند.
- f

به گزارش خبرنگار سیاسی خبرگزاری فارس، آیت‌الله محمدعلی موحدی کرمانی در خطبه دوم نماز عبادی سیاسی جمعه امروز تهران راهپیمایی 22 بهمن امسال مردم ایران را یادآور حرکتی عظیم، گسترده و معجزه‌آسا عنوان کرد و گفت: شما انقلاب را به بهترین شکل یاری کرده و بزرگ‌ترین دشمنی را به دشمن نشان دادید.

وی با یادآوری اینکه امام راحل می‌فرمودند حفظ انقلاب اسلامی از اصل آن مهم‌تر است، افزود: خدا مردم ما را یاری کرد تا نظام طاغوت را ساقط کنیم و اکنون نیز باید انقلاب را حفظ کنیم.

آیت‌الله موحدی کرمانی وظیفه مردم را تبعیت از ولی فقیه و دقت و بصیرت در انتخاب مسئولان ذکر کرد و با هشدار نسبت به انتخاب اشتباه مسئولین توسط مردم که فاجعه عظمی خواهد بود، گفت: افرادی باید در مجلس خبرگان انتخاب شوند که سراسر وجودشان اطاعت از ولی امر باشد.

وی با استناد به آیه‌ای از قرآن کریم که می‌فرماید اگر به گروهی قدرت می‌دهیم انتظار داریم نماز را برپا کرده و معنویت را بر جامعه حاکم کنند، اظهار داشت: این یک اصل مهم است. هیچ مسئولی نمی تواند بگوید من وظیفه ندارم و آن حوزه خود مسئول دارد. آنچه در رابطه با فرهنگ رخ می‌دهد مسئولین نمی‌توانند از زیر بار آن شانه خالی کنند.

خطیب موقت نمازجمعه تهران با تاکید بر لزوم دقت مسئولین بر روی کنسرت‌ها و عاری بودن آن از دنباله توام با فساد اخلاقی گفت: روی پخش فیلم‌ها نیز باید نظارت شود و اگر صد در صد اسلامی است مجوز به آن داده شود.

وی ادامه داد: مبادا در میان هنرمندان کسانی با سابقه زشت، بد و همکاری با نظام شاهنشاهی و فتنه 88 در جامعه نمایان شوند چراکه مردم از آنان متنفرند.

آیت‌الله موحدی کرمانی با اشاره به اینکه اگر ضعفی در این 36 سال دیده شده است باید بدون تعصب بیان شود، گفت: چه بسا اشتباهاتی داشتیم. همانطور که امام راحل در مورد انتصاب بازرگان گفتند اشتباه کردیم.

وی در این باره افزود: اگر امثال شهید بهشتی و شهید مطهری نیز اشتباه کردند باید مطرح شود؛ شهید بهشتی به کلاهی اعتماد کرد و این اشتباه بود و روی انتخاب افراد باید دقت شود مبادا نفوذی باشند و ضربه خود را بزنند؛ شهید رجایی هم درباره اعتماد به کشمیری اشتباه کرد چراکه کشمیری چنان به دین تظاهر می‌کرد که شهید رجایی در نماز به او اقتدار می‌کرد و بالاخره هم او را آتش زد و سوزاند لذا مسئولین نباید خیلی زود به افراد اعتماد کنند.

خطیب جمعه تهران با گرامیداشت سالروز ولادت حضرت زینب و روز پرستار و تجلیل از شخصیت شیخ فضل‌الله محلاتی او را فردی تلاشگر و فعال که از او به عنوان موتور روحانیت نام برده می‌شد خواند و خاطرنشان کرد: او عاشق امام و ولی امر بود و امام در وصف او گفت که عمر خود را در راه اسلام و انقلاب صرف کرد و از چهره‌های درخشان انقلاب بود.

آیت‌الله موحدی کرمانی با اشاره به مقاومت مردم یمن آن را مایه افتخار خواند و با اشاره به اینکه آنها کمر دشمن را شکسته‌اند از آنها خواست که مواظب توطئه‌های دشمن باشند تا به مقاومت ضربه نخورد.

وی با تبریک پیروزی مقاومت در سوریه علیه داعش و محکومیت انفجار حرمین عسگرین در سالگرد آن نسبت به نابودی و ریشه‌کن شدن داعش که با جنایات خود بدن انسان را می‌لرزاند ابراز امیدواری کرد و تصریح کرد: خاخام یهودی داعش را هدیه الهی می‌داند چراکه فرهنگ اسرائیل را بیان می‌کند و آمریکا از این فرهنگ کثیف حمایت می‌کند.

خطیب موقت نمازجمعه تهران گفت: یک سیاستمدار اسرائیلی می‌گوید بهترین گزینه آن است که پای داعش به بغداد رسیده و همه‌ شیعیان را به قتل برساند اما این جنایت به دامن خودشان برمی‌گردد؛ داعش 11 نفر را زنده زنده سوزاند و 27 پلیس عراقی را کشت و ابوبکر بغدادی چند نفر را به عنوان امیر مکه و مدینه تعیین کرده است که این هشداری است به حکومت عربستان.

وی در بخش دیگری از سخنان خود با یادآوری اینکه رهبر معظم انقلاب فرمودند من به مذاکرات خوشبین نیستم اظهار داشت: اگر مذاکرات به نتیجه رسید که چه بهتر و اگر نه باید به ظرفیت درون تکیه کنیم.

آیت‌الله موحدی کرمانی با تاکید براینکه وضعیت هسته‌ای کشور ما با 10 سال قبل بسیار تفاوت کرده است، گفت: تعلیق را پذیرفتیم اما فهمیدیم که امیدی به اروپا نیست. این هم یک تجربه است. شاید اگر هم تعلیق را نمی‌پذیرفتیم بعضی‌ها حقیقت برایشان روشن نمی‌شد.

وی با اشاره به اینکه تکیه بر درون منافی دیپلماسی نیست بیان داشت: ما امروز تکیه به داخل و نیز منابع و نیروهای فراوان داریم اما آمریکا مشکلات اقتصادی و کسری بودجه داشته و میان او و اروپا اختلاف بسیار است.

خطیب جمعه تهران در پایان با یادآوری جمله‌ای از امیرالمومنین علی (ع) مبنی بر گول نخوردن از دشمن و تشبیه رابطه با دشمن به نزدیکی آب و آتش گفت: حضرت می‌فرمایند دشمن گاه یک قدم نزدیک می‌شود تا تو را غافلگیر کند اما به سادگی به او اعتماد نکن که محال است مهربانی کند ان شالله هیأت ایرانی مراقب هستند.

همچنین  آیت‌الله موحدی‌کرمانی در خطبه اول نمازجمعه تهران نیز با اشاره به الهام‌گیری رهبر کبیر انقلاب اسلامی از قرآن و پیروز شدن نهضت عنوان داشت: کشورهای ضعیف که خود و مردمشان را باور ندارند به آمریکا پناهنده می‌شوند. در حالی که این کشور خودش را هم نمی‌تواند حفظ کند.

- See more at: http://www.farsnews.com/newstext.php?nn=13931201000377#sthash.3DnRwk8N.dpuf
تعداد بازدید از این مطلب: 116
بازدید : 116
رامین رها
18:41
دو شنبه 27 بهمن 1393

به گزارش خبرگزاری فارس، دوازدهمین همایش ادبی سوختگان وصل به همت دفتر ادبیات و هنر نهاد نمایندگی رهبری در دانشگاه‌ها، امروز دوشنبه 27 بهمن‌ماه در دانشگاه تهران برگزار شد. به همین مناسبت پایگاه اطلاع‌رسانی KHAMENEI.IR متن و فیلم بیانات دو سال پیش حضرت آیت‌الله خامنه‌ای در دیدار برگزارکنندگان همایش سوختگان وصل (1391/12/7) را منتشر می‌کند.

بسم‌الله الرحمن الرحیم
آقایان سوختگان! ان‌شاءالله که موفّق و مؤید باشید. طیب‌الله انفاسکم، خیلی خوب. اگر وقت می‌بود، دلمان می‌خواست که از آقای قزوه و آقای امیری هم استفاده می‌کردیم که لااقل برایمان شعری بخوانند، لکن دیگر حالا مجال کم است متأسّفانه. من چند جمله‌ای عرض بکنم.
خیلی متشکریم از این کارهایی که شرح دادند دوستان، چه آنچه در مورد همین ادبیات دفاع مقدّس است، چه آنچه در دانشگاه اتّفاق می‌افتد. و این فضایی که آقایان تصویر کردید، تشریح کردید، این فضا یکی از نِعَم الهی است؛ این فضا را ما درست نکردیم، این فضا را خدای متعال درست کرده، دلها دست او است، هدایت دست خدا است.

اگر بنا بود که به حسب موازین عادی آدم محاسبه می‌کرد، باید عکس آنچه اتّفاق افتاده، اتّفاق می‌افتاد. ماها کم‌کاریم، کوتاهی‌های زیادی داریم؛ لکن خدای متعال کمک کرده، رحمت الهی برکت داده به هر حرکتی که از گوشه‌ای - با اخلاص - انجام می‌گیرد، و این فضا به‌وجود آمده؛ پس این نعمت خدا است؛ اگر می‌خواهید بماند و افزایش پیدا کند، باید شکر خدا را بکنید. سعی کنیم به عنوان شکر الهی، از این نعمت استفاده کنیم؛ چون یکی از اجزاء شکر این است که انسان نعمت را معطّل نگذارد، نعمت را بشناسد و بداند که از طرف خدا است و آن را به‌کار بگیرد؛ آن‌وقت این می‌شود شکر عملی و قلبی پروردگار عالم؛ و باید ان‌شاءالله این توسعه پیدا کند. و توسعه هم پیدا خواهد کرد؛ یعنی انسان نگاه می‌کند، آثار رحمت خدا را می‌بیند؛ فَانظُر اِلی‌ ءاثارِ رَحمَتِ الله؛ آثار رحمت الهی را انسان مشاهده می‌کند در گوشه و کنار جامعه‌مان و حوادثی که در داخل کشورمان و در بیرون کشورمان اتّفاق می‌افتد.
همّت کنید ان‌شاءالله، از این استعدادها استفاده کنید، همان‌طور که گفتید جوان‌هایی بودند که یک روز جایزه‌بگیر بودند، امروز خودشان جایزه‌بده‌اند؛ یک روز مستمع بودند، امروز مستمعین زیادی دارند؛ این الحمدلله خوب است، این خودش یک حرکتی است، انسان دارد مشاهده می کند؛ من خب چندین سال است با فضای ادبیات و هنر و شعرِ انقلاب ارتباط دارم دیگر، آشنا هستم، می‌بینم، رشدْ کاملاً محسوس است. منتها هیچ قانع نشوید، هیچ مغرور نشوید، هیچ وقت فکر نکنید که از این چیزی که ما هستیم بالاتر نیست؛ نه، شعرای خیلی خوبی داریم - همین آقایانی که اینجا هستند و دیگران، شعرای خیلی خوبی‌اند - امّا خوب‌تر از اینها، هم بوده، هم ممکن است که باشد؛ ما می‌خواهیم برسند به اوج و قلّه؛ ان‌شاءالله باید تلاش کنند، همه باید تلاش کنند.

این‌جور نیست که اگر ما شعرْ خوب میگوییم، بگوییم خب دیگر ما الحمدلله رسیدیم به حدّ نصاب و تمام شد؛ نه، باید شعر را خوب‌تَرَش کنیم، ادبیات را پیش ببریم، داستان را بهتر بنویسیم؛ خب در این زمینه‌های داستان و اینها بخصوص، خیلی کمبود داریم ما که ان‌شاءالله باید همه‌ی اینها جبران بشود. ان‌شاءالله موفّق باشید.
 

تعداد بازدید از این مطلب: 132
بازدید : 132
رامین رها
18:38
دو شنبه 27 بهمن 1393



ه گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری فارس نمایندگان مجلس شورای اسلامی در راستای بررسی جزئیات لایحه بودجه سال 94 با افزایش 5 درصد و قیمت هر لیتر فراورده های نفتی برای توسعه پالایشگاه ها و زیرساخت های تأمین و توزیع فراورده های نفتی موافقت کردند.

در بند «ی» تبصره 2 بودجه 1394 آمده است:

شرکت ملی پالایش و پخش فرآورده‌های نفتی ایران مکلف است نسبت به نوسازی و توسعه شبکه خطوط لوله انتقال نفت خام و میعانات گازی و فرآورده‌های نفتی و تأمین منابع مالی سهم دولت در توسعه پالایشگاه‌ها و زیرساخت‌های تأمین، ذخیره‌سازی و توزیع فرآورده‌ اقدام کند و منابع مورد نیاز را از محل افزایش پنج درصد (5%) به قیمت هر لیتر فرآورده‌های نفتی تأمین و پس از واریز به خزانه تا سقف پانزده هزار میلیارد (15.000.000.000.000) ریال به مصرف برساند. این منابع جزء درآمد شرکت محسوب نمی‌گردد و معاف از مالیات است.

نرخ جدید فراورده های نفتی در سال 94

براین اساس نرخ جدیدی فراورده های نفتی براساس جدول زیر خواهد بود.
جدول نرخ فراروده های نفتی در سال 94 عنوان     قیمت فعلی     قیمت جدید
بنزین سهمیه‌ای/لیتر     700 تومان     735 تومان
بنزین آزاد/لیتر     1000 تومان     1050 تومان
نفت سفید/لیتر     150 تومان     157.5 تومان
نفت کوره سوخت حرارتی/لیتر     250 تومان     265 تومان
گاز مایع /هر کیلو     210 تومان     220.5 تومان
گازوئیل سهمیه ای/لیتر     250 تومان     262 تومان
گازوئیل آزاد/لیتر     500تومان     525 تومان

بر این اساس چون نرخ تغییرات قیمت فراورده های نفتی اندک است امکان دارد دولت تنها این افزایش قیمت را به منظور کسب درآمدبر روی قیمت های آزاد فراورده های نفتی اعمال کند.

تعداد بازدید از این مطلب: 145
بازدید : 145
رامین رها
18:37
دو شنبه 27 بهمن 1393

رئیس سازمان عقیدتی سیاسی ارتش با بیان اینکه راهپیمایی 22 بهمن نمایش اقتدار و عظمت جمهوری اسلامی ایران در سطح جهان است گفت: هر زمان تهدیدها علیه ایران اسلامی بیشتر بوده حضور حماسی مردم در صحنه پررنگ تر شده است.

حجت‌الاسلام والمسلمین آل هاشم، رئیس سازمان عقیدتی سیاسی ارتش صبح امروز در جمع کارکنان حوزه مرکزی این سازمان ضمن تبریک حضور حماسی و بی نظیر مردم ایران اسلامی در راهپیمایی 22 بهمن امسال، گفت: این حضور در سه عرصه داخلی، منطقه‌ای و بین‌المللی قابل تبیین است.

وی با اشاره به اینکه امروز آمریکایی ها پس از دخالت در امور کشورهای عراق، افغانستان، سوریه و یمن بیش از گذشته ذلیل شده اند؛ در مورد انعکاس بین المللی حماسه 22 بهمن گفت: مهمترین پیام راهپیمایی 22 بهمن نمایش اقتدار و عظمت جمهوری اسلامی ایران در سطح جهان است که با گذشت 36 سال از عمر نظام اسلامی همچنان استوار و مقتدر ایستاده و اهداف خود را دنبال می کند که این مهم از الطاف الهی است.

وی ادامه داد: مردم ثابت کرده اند که پشتیبان ولایت فقیه هستند، 36 سال قبل پیام آزادی و آزادگی را به جهان و ملت های مستضعف صادر کردند و امروز دوباره در 22 بهمن این پیام را به گوش جهانیان رساندند.

حجت‌الاسلام آل هاشم تصریح کرد: مردم به طرف مذاکرات هسته‌ای به ویژه آمریکا نشان داده اند که نظام اسلامی بر سر حقوق هسته‌ای ایستاده‌ و هرگز از مطالبات مشروع خود کوتاه نمی‌آید.

رئیس سازمان عقیدتی سیاسی ارتش تصریح کرد: حضور مردم در راهپیمایی 22 بهمن نشان داد توطئه‌ها و تحریمها خللی در عزم و اراده مردم ندارد و مردم با تحمل سختی‌ها از آرمان‌های خود دست بردار نیستند.

وی اظهار داشت: 22 بهمن پاسخ محکمی به طرح اسلام هراسی دشمنان بود که با استفاده از تروریست‌های خودساخته قصد مخدوش کردن چهره اسلام را دارند اما مردم انقلابی ایران ثابت کرده اند پیامبر اعظم (ص) را از عمق جان و با عشق و ارادت دوست دارند.

وی در مورد ابعاد منطقه‌ای حماسه 22 بهمن اظهار کرد: یکی از اهداف دشمنان از تاسیس و پشتیبانی گروه‌های تروریستی همچون داعش تضعیف موقعیت جمهوری اسلامی در منطقه است اما این راهپیمایی نشان داد نظام اسلامی در مسیر خود و با حمایت مردم در سایه رهبری انقلاب از جایگاه و موقعیت تعیین‌کننده ای برخوردار است.

نماینده ولی فقیه در ارتش با اشاره به حمایتهای رژیم صهیونیستی از گروههای تروریستی و تهاجم به سوریه تصریح کرد: حماسه حضور ملیونی مردم در راهپیمایی 22 بهمن نشان داد که رژیم صهیونیستی نمی‌تواند از موقعیت ایجاد شده سوءاستفاده کند.

حجت الاسلام آل هاشم ادامه داد: 22 بهمن نشان داد که ملت ایران بر سر آرمان‌های خود که یکی از آنها حمایت از فلسطین است ایستاده‌اند و امروز منطقه جهان اسلام دستخوش بیداری اسلامی است.

وی ادامه داد: 22 بهمن در داخل کشور نشان دهنده وحدت و انسجام ملی است و مردم ما پس از 36 سال هنوز منسجم و متحد گوش به فرمان رهبر انقلاب و مقتدای خود هستند و پای آرمانهای انقلاب ایستاده‌اند.

وی در پایان سخنانش در مورد حضور مردم و همچنین تکلیف و وظیفه مسئولان نسبت به مردم تصریح کرد: حضور حماسی مردم در راهپیمایی شکوهمند 22 بهمن مسئولیت‌ها و تکالیف مدیران و مسئولان در پیشگاه مردم را بیشتر کرد. تا بدانند کسانی که همواره یار امام (ره) و رهبری بوده‌اند مسئولیتشان سنگین تر از گذشته می شود و باید در عرصه خدمت رسانی به مردم جدی‌تر تلاش نمایند.

تعداد بازدید از این مطلب: 139
بازدید : 139


نام :
وب :
پیام :
2+2=:
(Refresh)
براي اطلاع از آپيدت شدن وبلاگ در خبرنامه وبلاگ عضو شويد تا جديدترين مطالب به ايميل شما ارسال شود



به وبلاگ من خوش آمدید
تمام حقوق اين وب سايت متعلق به همه چیز از همه جا مي باشد | طراحی قالب : تم ديزاينر